Niciun program din ce ai scris nu este bun. Cum sa faci brațe in ziua x, iar în următoarea să faci piept/spate? Nu e logic că nu mai ai forță să tragi daca cu o zi în urmă ai obosit mușchiul de care te folosești să tragi/împingi?
Încearcă programul clasic:
piept+triceps(poți face și abdomen în ziua cu pieptul), spate+biceps, picioare+abdomen, umeri+trapez, iar de aranjat pe zile ți le aranjezi cum îți convine.
Personal as merge pe upper/lower dar și full body.Nu ai zis decât grupele, cine vrei să își de-a seama care este mai bun. Un program bun este personalizat, nu exista vreunul perfect, daca s-ar putea defini unul bun, e ăla care ai rezultate mai rapide/mai usoare/fara risc de supravolum si minimizează accidentările.in cea mai mica perioada de timp. Cu exerciții și metode cheie care funcționează pe tine și la care ești slab.
Îți spun cum făceam eu, îndrumat de antrenor.
Primele 2 săptămâni dacă ești la început faci circuit. Adică câte o grupă musculară de fiecare. Adică programul 2 la tine.
După ce te-ai obișnuit cu sala le faci pe grupe, adică programul 1.
O zi făceam piept, umeri și triceps, câte 2 exerciții diferite pentru fiecare. Următoarea zi, spate, trapez și biceps. A treia zi, picioare gambe și abdomen.
Programul 2 nu-l ține la nesfârșit, doar la început. Urmărește-l pe Angel Fitness pentru programul pe grupe.
"Programul 2 nu-l ține la nesfârșit, doar la început."
De ce?
Poate să aibă rezultate și după 10 ani se sala cu acest tip de program, dar trebuie să -l facă calumea nu doar 2-3 exerciții
Multumesc! Si cam cate exercitii imi recomanzi cu fiecare? Eu de obicei fac 3 seturi a cate 20 repetitii.
Să te obișnuiești poți face la început 20 de repetări mai ușoare dar corecte. La început e bine, apoi trage de tine cu altele mai grele și cu mai puține repetări, să simți febra musculară.
Să progresezi vei trece la 10-15 repetări cu greutăți mai mari, nu trage să faci 20 neapărat. Minim 10 dacă poți ridica e bine cu greutăți mai mari. Seturile să fie 4, pauză 2 minute între ele.
Pentru cine a comentat mai sus, dacă face circuit non-stop nu va avea rezultate eficiente. Grupele de mușchi nu sunt degeaba selectate împreună. Toate odată nu vor da rezultate la fel de ok.
Cel mai eficient program mi se pare cel împărțit pe grupe, cel puțin în cazul meu.
L-spate+biceps, M-piept+triceps, M-deltoid+trapez, J-piept+triceps, V-spate+biceps și S-picioare+abdomen