| AcelasiDarNuMereu a întrebat:

Salut, am 21 ani si 64 kilograme. Fac deadlift cu 70 kg. Cand ar trebui sa incep sa port curea la brau? Ca mi-e frica sa nu fac hernie sau altceva… Multumesc

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Si cu curea si fara peste cativa ani o sa resimti dureri, nu stiu care este motivul de faci cu o greutate pentru tine.
Eu faceam ca si tine dar bodybuilding cu greutati mari, la 19-20 de ani si 83 kg, impingeam la piept mai mult decat aia de luau steroizi, faceam 2 repetari cu 150 kg, la brate faceam cu gantere de 30 kg bucata, la bara Z faceam brate cu +70 kg, la helcometru rupeam sufele punand greutati peste greutatea maxima etc m-au costat mult chestiile astea...pe moment te simti tare dar cand te maturizezi realizezi ca ce prost ai fost ca daca faceai cu greutati mici nu ai fi avut probleme.
Cu siguranta la greutatea de 70 de kg si faptul ca ti-a depasit greutatea ta corporala ai nevoie de centura, nici nu trebuia sa faci fara, chiar daca cunoscatorii o sa zica ca acest tip de exercitii (care-s mai degraba de la halterofili decat din culturism) daca le faci corect nu ai nevoie de centura, eu zic ca DA ai nevoie numai atunci cand faci repetarile, sa tii centura stransa, apoi ii dai drumul, nu purta centura stransa toata perioada antrenamentului, ca nu face bine la coloana, doar cand executi cu greutate mare! succes si stai departe de prafuri si mai ales de substante interzise.

Fara legatura cu tine vreau sa atrag atentia ca foarte multi pustani apeleaza la steroizi fara sa stie in ce se baga, fara ca ei sa fie culturisti de performanta, fara nicio legatura reala cu culturismul, ESTE GRESIT si are urmari pe viata! Nimeni dar absolut nimeni nu ar trebui sa apeleze la steroizi, daca ai o genetica buna si ajutat de antrenament +dieta si odihna poti avea rezultate in timp la fel de bune.
Eu am reusit sa arat in trecut masiv fara sa iau prafuri macar, deci daca eu am putut aproape oricine poate, dar cu dedicare si atentie.

| Cheo0S a răspuns (pentru Simpatic):

Si acum ce faci stai departe de greutati numai pentru ca ai fost tampit la inceput?

4 răspunsuri:
| TheStrategist a răspuns:

Poți începe să porți

| Cheo0S a răspuns:

Poti sa faci hernie si cu centura si fara daca nu ai idee cum sa executi exercitiul si in faci cu greutati mari.
Uita-te la tutoriale pana inveti executia corecta.
(Pana o inveti o sa ti trebuiasca pe putin 10.000 de ore ) pe fiare.

Nu folosi centura.
Pentru ca 1:
Majoritatea salilor nu au centuri calumea, sunt slabe si iti pot face Mai mult rau decat bine. O centura de calitate pentru deadlifturi incepe de la 250 de lei in sus.
2:
Incearca sa frecventezi o Sala unde sunt oameni care fac cu greutati mari, dar nu te lua dupa ei ai tot timpul din lume sa cresti in greutate. Herniile apar numai la prosti care se cred tari si pun 180kg-200kg in primul an de sala fara sa aiba o baza in spate.

| Valorosul69 a răspuns:

Nu stiu de ce ai face sala in blugi sa ai nevoie de curea.
Uite aici niste pantaloni de treining ieftini.
https://www.emag.ro/......D7LTRDMBM/

Întrebări recente