| Andredrei a întrebat:

Salut, am 21 de ani si merg de 2 luni la sala. Am mai fost in anii precedenti cateva luni dar nu mare lucru. Caut un antrenament care sa imi ofere o crestere in greutate si masa musculara. Momentan am 72 de kg tin sa precizez ca pot sa merg oricate zile pe saptamana. Aveti vreun antrenament si ceva tips&tricks?

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

Am uitat de tips&tricks. În primul rând nu te supra-antrena, știu că majoritatea speră să crească în masă musculară sau să slăbească (în funcție de ce obiectiv are fiecare) super rapid, dar nu este chiar așa. Cu răbdarea treci și marea, deci important este să rămâi constant și să continui mereu; nu trebuie să renunți. Apoi nu sta în sală extrem de mult...un antrenament normal nu o sa depășească niciodată maaxim 1 oră și jumătate cu tot cu pauze. Nu abuza de suplimente nefolositoare (am văzut că majoritatea ia suplimente fără să știe exact care ce face și ce efecte secundare au). Nu trage de fiare ca disperatul (am văzut că mulți fac repetările extrem de rapid, ceea ce este o prostie...repetările se fac într-un ritm în care simți exact că mușchiul este lucrat.) Uita-te pe yt la videoclipuri cu exerciții in caz că nu știi exact cum se folosește un aparat/cum se lucrează sau întreabă pe cineva din sala care stie. Și cam astea sunt sfaturile mele. Baftă.

4 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Încearcă antrenamentul clasic
Piept-Biceps
Spate-Triceps
Picioare-Abdomen
Umeri-Trapez
Am văzut că ți-a scris cineva de push pull legs de 6 ori pe săptămână cu pauza duminicahee hee mi se pare complicat ca începător să faci PPL, iar în plus să te duci 6 zile pe săptămână este extrem de mult. 4 zile de antrenament sunt în regulă, maxim 5 daca vrei sa dedici o singura zi pentru o grupă mare de mușchi (piept, spate, iar brațele sa le faci într-o singură zi). Mușchii se odihnesc și cresc în zilele de pauză, nu trebuie antrenați zi de zi.

| Andredrei explică (pentru RobertMoon):

Mersi!

| RobertMoon a răspuns (pentru RobertMoon):

Am uitat de tips&tricks. În primul rând nu te supra-antrena, știu că majoritatea speră să crească în masă musculară sau să slăbească (în funcție de ce obiectiv are fiecare) super rapid, dar nu este chiar așa. Cu răbdarea treci și marea, deci important este să rămâi constant și să continui mereu; nu trebuie să renunți. Apoi nu sta în sală extrem de mult...un antrenament normal nu o sa depășească niciodată maaxim 1 oră și jumătate cu tot cu pauze. Nu abuza de suplimente nefolositoare (am văzut că majoritatea ia suplimente fără să știe exact care ce face și ce efecte secundare au). Nu trage de fiare ca disperatul (am văzut că mulți fac repetările extrem de rapid, ceea ce este o prostie...repetările se fac într-un ritm în care simți exact că mușchiul este lucrat.) Uita-te pe yt la videoclipuri cu exerciții in caz că nu știi exact cum se folosește un aparat/cum se lucrează sau întreabă pe cineva din sala care stie. Și cam astea sunt sfaturile mele. Baftă.

| greyyhatt111 a răspuns:

Push Pull Legs, daca ai timp si energie, de 6 ori pe saptamana cu pauza duminica, macar 110 grame de proteine pe zi si somn minim 7 ore pe noapte, in 6-7 luni se va mira lumea de tine.