Ii din cauza faptului ca alergi zilnic. Solutia? Daca durerea ii asa de suparatoare, eu unul ti-as recomanda o pauza de cateva zile. Muschii au nevoie si de odihna dupa o perioada de exercitiu fizic intens, altfel nu se vor putea vindeca si vei risca sa te ranesti grav. Si eu obisnuiam sa alerg in jur de 7km aproape zilnic in urma cu un an, si o faceam fara mai mult de 2 pauze scurte... si dupa ghici ce s-a intamplat? Mi-am ranit un muschi la un picior si nu mai eram capabil de a alerga fara niste dureri infernale. Nu prea m-am impacat cu gandul, dar, neavand incotro am abandonat acest sport pentru luni bune. Nu te sa te simti prost ca iei o pauza din cand in cand, deoarece muschiul are si el nevoie de odihna odata la o perioada pentru a se recupera. Daca corpul iti spune ca nu mai poate, asculta-l! Nu cred ca vrei sa te ranesti si sa fii nevoit sa stai pe tusa ca mai apoi sa-ti pierzi tot progresul. Secretul consta in longevitate, putin si des e mai bun decat mult si rar
Cauta alergatori pe FB si intreaba-i. Uite, ca o paranteza, ce zici tu mi se pare lejer, mai ales ca o faci de ceva vreme. Un fost prof de-al meu, acum pe la 54 de ani, fuge de vreo 25-30 de ani zilnic 10 km. IN FIECARE DIMINEATA. Indiferent unde e. Am vazut ca mai posteaza pe FB. A fugit diminetile in concediu in Grecia, in Italia, indiferent pe unde s-ar afla in Romania. A, da, si in weekend uneori se inhaiteaza cu altii si baga cate un 30-40 km. Deci, problema nu e ca alergi zilnic. Poate ai tu o problema medicala, dar daca esti ok fizic, nu e absolut nici o problema in a alerga 4-5 km. Eu de mai bine de doi ani merg (deci mers, nu alergat) in medie vreo 8 km pe zi. Eram cu media peste 10 km acum vreo 6 luni, dar m-am cam lenevit. Ideea e ca fac lejer 12-14-16 km in weekend, adesea peste 20. PE ZI, nu in tot weekendul, doar ca simbata sau duminica am mai mult timp/dispozitie sa umblu mai mult. No problem.
Chestia asta variaza de la persoana la persoana... nu toti avem gene de alergatori de maraton
E treaba de exercitiu si perseverenta. Si campionul nostru la natatie avea scolioza si de aia s- aapucat de inot, nu ca e din pedigree campion...
Mdah, nu stiu ce sa zic. Daca ai scolioza nu inseamna ca nu trebuie sa faci exercitiu fizic deloc, ba chiar din contra... Iar exercitiul si perseverenta nu se aplica si atunci cand corpul iti cere odihna :/ E un timp cand trebuie sa depui efortul fizic necesar, si mai e altul cand te opresti, lasi totul deoparte si te odihnesti. Suntem oameni, nu masini.
Daca te dor gleznele nu mai alerga,durerea este un semn ca trebuie sa stai linistit.
Fa alt sport,mergi cu bicicleta. Deci tu probabil ai ceva probleme cu glezenele,ca urmare fa altceva care nu-ti solicita partile alea ca si alergatu.
Cred ca nu-i chestia de alergat cit de tasare gleznelor prin alergat, deci mersul pe bicicleta cred ca o sa fie ok, n-o sa mai doara.
Sau mergi si fa un control, fa ceva raze, fa un RMN la glezne, vezi ce spune doctorul si daca iti recomanda sa mai alergi sau nu.