Nu, n-o sa-ti treaca. Ai rabdare. Daca trece o saptamana si nu ti-a trecut, poti sa faci exercitii, dar unele serioare, asa iti va trece. De regula nu e bine sa te antrenezi cu febra, mai ales daca de abia ce ai terminat un antrenament al zonei respective.
Febra musculara resimtita ca un usor disconfort sau o durere suportabila este de fapt acumulare de acid lactic in muschiul recent antrenat.
Ca sa intelegi mai bine este dovada faptului ca muschiul a fost contractat chiar dupa ce a epuizat rezervele sale de la acel moment. Atunci, acest fenomen obliga muschiul sa se adapteze pentru a face fata mai bine antrenamentului urmator. Este un proces normal care se desfasoara in muschi in urma antrenamentului numit proces de supracompensare. Masajul nu poate grabi sau influenta acest proces. Cel mai intelept ar fi sa lasi procesul sa se desfasoare, adica, inca o zi doua dupa ce febra musculara a trecut inainte de a face urmatorul antrenament pentru aceiasi grupa. Ca si in alte domenii, aici este valabil proverbul " graba strica treaba". As spune ca entuziasmul poate altera procesul de supracompensare al muschiului. Deci, rabdare! Succesul vine in urma consecventei, nu ca urmare a grabei.
Febra musculara o ai din cauza ca, inainte de efort muscular indelungat si neobisnuit (de organism) nu ai facut GIMNASTICA de INCALZIRE necesara, iar dupa efort nu ai facut EXERCITII de RELAXARE.
Se intampla la sportivi incepatori (si nu numai).
Eu, daca fac febra musculara, fac o baie semi-calda lunga, de chiar peste o ora, dupa care ma culc sau stau relaxat intr-un fotoliu, cel putin inca atat timp.
Astfel, muschii se relaxeaza si se disperseaza acel "lapte de muschi" care este trimis pentru regenerare la muschii obositi.