anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am cateva intrebari legate de creatina si workout.
Vreau sa ma apuc, dar sunt confuz de cateva lucruri.

1. Daca mentin aceelasi nivel de calorii, dar beau creatina si ridic greutati, cum o sa imi afecteze corpul?

2. Daca beau creatina si sunt in deficit, imi "protejez" muschii sau o beau degeaba avand in vedere ca eu ard masa?

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

1. Daca mentin aceelasi nivel de calorii, dar beau creatina si ridic greutati, cum o sa imi afecteze corpul?
----Care nivel? mai mult? mai putin?

2. Daca beau creatina si sunt in deficit, imi "protejez" muschii sau o beau degeaba avand in vedere ca eu ard masa?
----Masa musculara o sa scada, poti sa evitioarecum asta cu o dieta bogata in proteine dar nu merge 100%

Nu am idee de unde ai scos povestea cu creatina sau de ce esti asa axat pe ea dar ca incepator nu de asta ai nevoie, proteinele iti ajung iar cu o masa bine organizata nici nu ai nevoie de suplimente.

| raMLesS a răspuns:

Creatina se depoziteaza in muschi sub forma de ATP, iar muschii pe parcursul antrenamentelor folosesc acea energie.
Ca sa-ti saturezi muschii, luand 3 g pe zi dureaza cam o luna, dar apoi o sa fie saturati si ii mentii cu aceiasi cantitate.
Asta e rolul creatinei, ea face asta fie ca esti in surplus fie ca esti in deficit, restul sunt intrebari fara rost pup.

| Pocait01 a răspuns:

Spune-ne, te rog, care este scopul tău pentru care te apuci de workout? Ești foarte gras și vrei să slăbești; ești gras și vrei să slăbești, dar în același timp să-ți crești mușchii; nu ești așa de gras și vrei să crești în masa musculară; ești rigid și slab în putere și te antrenezi ca să ai mobilitate și putere; sau de ce?