Ideea e sa fii in deficit caloric. Alimentele pe care alegi sa le mananci sunt relevante pentru sanatatea ta sau daca te intereseaza sa nu pierzi multa masa musculara (nu cred ca e cazul ca daca era, alegeai cardio de tip HIIT, nu alergarea zilnica). Insa pentru slabirea in sine, conteaza strict numarul de calorii total.
In fine, calculeza-ti necesarul de calorii pentru mentinere, scade 400-500 (sau cate consideri, ideea e sa fii pe minus...nu exagera cu deficitul totusi) si asigura-te ca nu consumi mai mult de atat.
Alergarea ajuta, dar dupa o perioada corpul tau se obisnuieste cu exercitiul asta, cel mai bine ar fi sa faci si cardio + alte sporturi. Nu ai cum sa nu slabesti asa. Si grija la alimentatie. Ca degeaba alergi daca bagi slanina cand vii de la alergat.
Intr-o perioada alergam si eu la 6 dimineata, dar nu mi-a facut bine, e prea devreme. Asigura-te ca ai timp sa te trezesti pana incepi sa alergi, ca altfel iti suprasoliciti corpul. Eu nu aveam alta ora la care sa pot alerga, si ma durea capul, ramaneam fara aer, mi-era rau si dupa, veneam acasa si dormeam iar. Acum ies pe la 7-8, la o ora sau doua dupa ce m-am trezit si am mancat si e ok.
Da,daca o tii tot asa cu alergat la 6 dimineata ai sanse mari.In ceea ce priveste mancatul, nu manca absolut nimic.Bea doar apa. Odata ce organismul va consuma toate depozitele glucidice, acesta va apela la cele lipidice(grasimile) si deci vei slabi mult mai usor.
Nu e musai sa alergi la ora 6, o poti face si mai tarziu dupa ce iei micul dejun, cea mai importanta masa din care iti iei energia.Depinde si de varsta ta, daca inca esti minor/a nu tine diete, doar ai grija la ceea ce mananci (eu asa am facut si am slabit), sa elimini sucurile (nu e asa greu) si sa le inlocuiesti cu apa si ceai verde, pentru ca ceaiul verde este extrem de bun la slabit! Eu inca il folosesc.Ai putea alerga dimineata pe la 10 si seara, daca vrei. Dupa-amiaza nu te neglija si fa niste exercitii pentru abdomen, picioare, etc! Nu trebuie sa stai prea mult. Poti sa alergi mult si prost sau putin si bine! asa ca la inceput ar putea parea greu.Ai grija la respiratie, si cand alergi poti incerca un corset care te ajuta extrem de mult sa transpiri si nu e deloc scump(eu il folosesc de foaaaarte mult timp), prin urmare asta ai putea face.Si in legatura cu alimentatia, ti-am spus : doar ai grija! Daca nu te poti abtine de la dulciuri incearca ceva putin si mai ales ciocolata neagra-amaruie, poti lua 2 patratele pe zi.Fructe,legume,salate de fructe, sunt delicioase! Si evita prajelile.Succes!
Realizezi ca daca transpiri mai mult NU inseamna neaparat ca slabesti mai mult, nu? Altfel spus: corsetul ala ar fi inutil.
AlexAlyy întreabă: