| M4RK a întrebat:

Am mai pus o intrebare acum 7 ani pe TPU despre cum as putea sa ma ingras. Au trecut 7 ani de atunci cand aveam 1.80 m si 51kg iar acum am ajuns la inaltimea de 1.87 m si 57kg in tot acest timp am fost la doctor de multe ori si mi-a dat niste medicamente pentru calciu, magneziu, fier care pur si simplu nu isi fac niciun efect asupra cresterii in greutate. As vrea sa va intreb ce sport ar fi mai bine sa fac ca sa pot pune pe mine niste kg in plus, sa ma apuc de box sau la sala? Precizez ca am probleme cu coloana vertebrala din cauza cresterii am dureri atunci cand ridic greutati.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Sn4k3 a răspuns:

Au trecut 7 ani si nu te-ai gandit si tu sa citesti putin despre nutritie sau pur si simplu despre cum sa te ingrasi pe net? Normal ca nu te ingrasi numai cu vitamine laughing. Trebuie sa fii in surplus caloric sa te ingrasi, deci minim 3000 calorii pe zi, o dieta buna (proteine in jur 2g/kg, carbohidrati minim 500g, grasimi intre 70 - 100g) + sala daca vrei si masa musculara. Ca sa stii cum sa iti faci dieta: 1g proteine/carbohidrati - 4 calorii, 1g grasimi - 9 calorii. Dieta sa fie in mare parte din carbohidrati complecsi, grasimi sanatoase, nu numai junk food-uri. Nu poti sa mananci destul -> suplimente (gainere, proteine din zer in functie de ce ai nevoie). Ce te poate ajuta la sala: creatina, glutamina, BCAA care iti dau energie, te ajuta sa te refaci mai repede si deci sa faci masa musculara mai rapid. Creatina o sa te ajute sa pari si putin ''mai mare'', datorita retinerii de apa in celule, dar nu functioneaza la toti. Daca nu-i vezi efectul dupa o saptamana, doua, n-are rost sa mai iei.

| Sn4k3 a răspuns (pentru Sn4k3):

N-am citit si la sfarsit. Daca ai dureri de coloana si nu poti face sala, orienteaza-te pe alte sporturi. Box, kickbox, inot.

3 răspunsuri:
| Yasminegheorghiu a răspuns:

Probabil ca asa ai fost tu conceput/a de stiinta/Dumnezeu...
Si eu am aceeasi problema si totusi sunt super sanatoasa! Deci, e ok, cateodata sa fi slaba /,, slaba,,!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Yasminegheorghiu):

Nu exista "asa ai fost conceput", exista "habar nu ai sa te alimentezi".