| Mirellusha a întrebat:


Am nevoie de niște exercitii la educatia fizica.Am nevoie de vreo 10.
Trebuie să scriu: P.I(poziția inițială)adică poziția brațelor,a picioarelor etc.
Și apoi desfășurarea exercițțțiului fizic.
Vă rog mult,dacă știți vreun exercițiu, sau vreun site cu astfel de exerciții, vă rog ajutați-mă!

1 răspuns:
| EllaMazerschi a răspuns:


Fandarile – efectuate aducand un membru inferior în fata, se flexeaza astfel incat se creeaza un unghi de 90 de grade în articulația genunchiului, același unghi și la membrul din spate, după care se execută extensia și schimbarea pozițiilor. Păstrarea spatelui drept este important pentru o execuție mai bună. Există mai multe variante de fandări.
Sariturile – fiind o gama variata, luam ca exemplu jumping jack, se pornește din pozitia stand cu brațele pe lângă corp, în faza a doua prin săritură prin săritură se depărtează membrele inferioare iar cele superioare ajung întinse concomitent deasupra capului și apoi se revine la poziția inițială.
Abdomene – luăm ca exemplu sit-up-ul în care subiectul este întins pe spate cu genunchii flexați iar tălpile pe sol, palmele sunt puse la ceafă, iar din această poziție trunchiul se ridică drept. Există și varianta scurtă în care, din aceeași poziție, trunchiul se va ridica doar până la momentul când omoplații se ridică de pe saltea.
Flotari – Din poziția culcat ventral (cu faţa în jos spre podea), palmele pe podea în dreptul umerilor, tălpile vor fi sprijinite pe degete. Braţele sunt folosite pentru a ridica corpul, menţinând în acelaşi timp o linie dreaptă de la cap la călcâi. Braţele subiectului trebuie să fie complet extinse când trunchiul este în poziția cea mai înaltă și complet flexate în poziţia cea mai joasă. Odihna se face numai în poziţie înaltă a exerciţiului. Pectoralii, deltoizii și tricepșii sunt activați cu ajutorul acestui exerciţiu.
Tractiunile – necesită o bară fixată deasupra solului la o înălțime optimă, distanța dintre palme va fi aceeași cu lațimea umerilor, acestea sunt în pronație pentru poziția de prindere. Subiectul ridică corpul până nivelul bărbiei, şi păstrează spatele drept pe tot parcursul exercitțului. Apoi încet revine la poziţia inițială, controlat. Acest lucru antrenează în primul rând mușchiul marele dorsal, precum şi mușchii brațului și antebraţelui.
Genoflexiunile reprezintă exercițiul cel mai complex ce angrenează toți mușchii membrelor inferioare și nu numani. Sunt mai multe tipuri de genoflexiuni diferența fiind făcută de poziția tălpilor și distanța dintre acestea.