Ceaiul de sunatoare, este foarte bun, sanatos si racoritor, dar neindulcit bineinteles.
Cu cata cola bei pe zi, ma si mir ca nu esti inca in spital... dar daca o tii tot asa, pana la sfaristul anului, ajungi cu siguranta acolo, in stare grava.
APA, debil ce esti, APA! Tu parinti nu ai? https://www.youtube.com/watch?v=VSX4ILLLTlE
Ceai, limonada, apa minerala, bere. Oricum nu recomand bauturi carbogazoase. Dupa ce ca au 30% zahar au si CO2. Iti imaginezi in ce hal a ajuns esofagul tau? Ai toate motivele sa te apuci sa bei apa.
Eu nu eram dependenta de Cola dar mereu mi se facea pofta de ea sau de orice alt suc. M-am ingrozit cand am vazut ce cantitate de zahar contin aceste bauturi si mi-am impus sa nu mai beau, a fost greu, am inceput sa beau sprite, fanta, chiar si Tedi la sfarsit, apoi mult ceai de fructe, limonada si intr-un final nu am mai baut deloc (mancam si ceva dulce in fiecare zi). Acum iti spun sincer ca daca vad in magazin o sticla de suc nu imi produce absolut nicio reactie, nici cand incearca sa ma serveasca cineva. Cred ca e adevarata treaba ca dependenta dispare dupa 30 zile.
Aaa si referitor la cola, am o cunostinta care a baut cativa ani 2-3 litri pe zi acum are probleme mari cu somnul, nu poate sa doarma si asta il afecteaza foarte tare. Problema cu Cola e ca are cofeina si asta nu e buna in cantitati asa mari, pe langa faptul ca are mult zahar. Deci e bine ca vrei sa renunti.
Ai zis bine dependenta daca bei 3-4 litri de cola pe zi si nu bei apa. Trebuie sa bei apa pentru ca ea iti ajuta corpul sa functioneze si de cola sau alte sucuri acidulate nici nu trebuie sa zic cat de ''sanatoase'' sunt. E ok sa bei sucuri, dar nici chiar asa.
Si eu beam la un moment dat 1-2 l de suc pe zi (de regula Sprite) si m-am lasat definitiv cand am aflat ca sucurile acidulate sunt cauza cariilor pe care le aveam. Pur si simplu am renuntat. Am baut apa. De fiecare data cand imi era sete beam apa.
Cum sa arate? Poate doar stomacul, ca in rest..Ficatul se regenereaza, cu plamanii si inima n-are treaba.
Da, da, se regenereaza. Iar rinichii product piatra sa iti pavezi drumul pana la poarta. https://steemit.com/steemit/@anonymummy/does-coke-cause-kidney-stones
Astazi bea 4 litri.
Maine bei 3.5 litri
Poimaine bei 3 litri si tot asa.
Nu poti sa renunti dintr-o data, trebuie treptat.
Orice bautura procesata are foarte mult zahar, iar daca le consumati in cantitati mari sau prea des, zaharul va va afecta microbiomul (flora intestinala), iar asta va declansa boli destul de grave printre care si cancerul. Eu va recoman sa inlocuiti sucurile respective cu apa sau chiar apa calda/fierbinte. Apa calda/fierbinte are o cantitate mai mare de hidrogen, iar hidrogenul are un rol deosebit de important in multe reacctii din corp.
Apa calda/fierbinte este recomandata de medicina traditionala chinezeasca si ajuta la eliminarea multor maladii. Va doresc sanatate!
Limonada, ceai sau sucuri naturale. Gandeste te ca coca cola are foqrte mult zahar si acid si iti distruge dantura dar si stomacul.
Dependenta e data de zaharul din cola, incearca apa cu lamaie fa pauza de zahar, sau inlocuiestel cu miere
Îți recomand să bei doar de poftă. Când îți e sete să bei doar apă plată.
Eu personal mă confrunt cu aceeași problemă. De la 3 ani beau aproape zilnic 1-2 litri de cola/pepsi și alte sucuri. La 23 de ani deja începe ușor să se simtă efectele cu dureri dese de rinichi și tremor al mâinilor.
Depinde și de organism, am văzut o dată un clip pe YouTube despre o persoană care a băut vreo 10 ani DOAR cola și a cam dat colțul.
Ideea e moderația, nu substituția. Dacă bei Sprite nu faci decât să schimbi sucul, efectele sunt aceleași. Bea cola doar când îți e poftă, de exemplu la mâncare. În rest bea apă, mai ales când îți e sete.
Un alt avantaj la apa plată când îți este sete este faptul că poți bea mult mai mult și te hidratează mult mai bine. Dacă bei cola bănuiesc că ai observat că la sete mai mult de un pahar dintr-o înghițitură nu prea merge.
Nu stiu daca vorbesti serios, nu am mai auzit asa ceva, sa fii dependent de asa ceva si sa bei 4 litri pe zi
Oricum, pe langa faptul ca apa nu are gust, mi se pare putin ciudat ca nu ai baut apa deloc. Ca sa renunti la Coca Cola poti incerca Fanta, Lipton, FuzeTea, Schweppes... ca stii ca nu se renunta asa din prima.
Nu uita sa te duci la medic si sa intrebi si acolo cum poti sa renunti la dependenta ta de Cola.
Poate iti va placea mai tare nestea. Plus e facut tot de coca cola si are mult mai putin zahar.