In karate sunt doua feluri de lovituri: full contact si no contact.
Full contact ai voie sa folosesti DOAR daca esti atacat cu arme sau de persoane mai puternice decat tine!
No contact se foloseste la antrenamente si meciuri, prin ea aratand juriului precizia si maestria miscarilor tale.
Exerseaza si acasa katas-urile, pe care le poti face doar daca te controlezi perfect.
In demonstratii poti arata mult mai bine, ce esti capabil. Pentru examene de centura, katas-urile executate impecabil sunt cerinta imperativa!
Stiu, la kyokushin si kumitele( lupta ), iti este ceruta de la centura galbena in sus.
Normal este un sport care necesita asta dar la antrenamente cred ca te invata disciplina si autocontrol. Daca iei lupta personal sau nu poti sa te controlezi exista riscul sa ai probleme.
Vorbeste cu antrenorul.
Da, m-am invatat sa fiu discpliniat si anumite chestiuni despre autocontrol. Doar ca mi-e teama sa nu pierd si atunci apelez la agresivitate ridicata.
Este bine ca nu vrei sa pierzi dar ai grija sa nu sari calul, practic tu nu ai ceva persoanal cu omul ala.Cel mai bine este sa vorbesti cu antrenorul sa il intrebi daca e bine si sa ii spui ce simti ca el te va sfatui mai bine si va sti daca este ok
Nu prea e normal. Karate e si un sport al mintii, al autocunoasterii, al disciplinei si al pacii....Este de fapt un stil de viata.
Pentru tine se pare, e doar o metoda de bataie. Inseamna ca nu ai un sensei care intelege arta karate-ului si care nu va invata decat tehnici de bataie eficiente in competitie
Din contra chiar.
Atunci nu reusesti tu sa intelegi aceasta arta
Exact
Nu cred ca tine de a-ti dori victoria sau nu. Toti practicantii de arte martiale ar trebui sa fie mai cumpatati dupa ce practica sportul respectiv o perioada indelungata, nu "super" agresivi. Daca iti doresti victoria (doar la competitii) e bine sa fii putin agresiv, in functie de tipul competitiei, dar cel mai important e sa fii tehnic si sa iti dozezi energia, nu sa te agiti inutil; iar atunci cand faci sparing cu ceilalti de la sala, scopul e sa inveti cate ceva dupa fiecare antrenament, nu neaparat sa dai mai multi pumni decat colegul de sparing.
Pai nu am cu cine sa fac sparing la sala, adica doar senseiul si cei mici, nu am persoane de varsta mea, dar nu sunt chiar foarte agresiv, ai inteles ce voiam sa zic.
Cipi1212 întreabă: