Ce numesti tu prin ''volum'' in ce priveste antrenamentul? ''Sau fac ceva gresit?'' intrebarea mai buna este: Cine naiba stie ce faci tu acolo mai exact?! Tot ce spui este ca faci ceva cu niste greutati. Nu stim ce exercitii ai adoptat, cate serii, ce numar de repetari, ai sau nu ai zile de pauza, de cate ori lucrezi o grupa pe saptamana, daca lucrezi pe grupe sau full body, ai crescut progresiv greutatea sau nu, etc.
Chiar n-am vrut să fac romane pe aici. Evident, lucrez corect că nu fac de capul meu. Push-pull-leg. 6 zile pe săptămână, una de odihnă. Doua grupe + umeri/abdomen pe zi.
Prin volum m-am referit la greutate, repetări, serii. Progresiv, când am simțit că îmi permite corpul.
''Doua grupe + umeri/abdomen pe zi.'' adica tu faci umeri si abdomen zilnic?
Doua grupe + umeri
Doua grupe + abdomen
Leg day
Se repetă
Pai si dupa tine asa crezi ca este ok sa tot repeti aceleasi grupe de mai multe ori pe saptamana? Din simpla curiozitate, cu ce grupe faci umerii in aceeasi zi?
Ce înseamnă că ai mărit volumul? Seriile, repetările sau frecvența?
Nu trebuie neapărat să pleci epuizat de la sală ca să fie antrenamentul corect, dar dacă tu de 5 luni ai mărit doar volumul și nu greutatea, sigur faci ceva greșit.
Volum = greutate x serii x repetări
Volumul sunt numai seriile și repetările.
Aia e tonalitatea. Înmulțita total.
E cu dus și întors chestia asta, da trebuie sa fi obosit după ce îți termini antrenamentul, asta nu constă în febra musculara. Ci dacă ești capabil după ce gati 1-2h sa mai faci cu aceeași greutate, același Nr de serii/repetari, înseamnă că nu te antrenezi destul de intens.
Pare că faci bro-splituri cum fac majoritatea. Nu faci nimic greșit, tinete de sala experimentează multe chestii pe tine și ramai cu ce funcționează.
Mdap, se pare că faptul că m-am limitat la câteva cuvinte a dedus că merg la sală doar să mă aflu în seamă.
De 4 luni fac Push-pull-leg. Prima luna am făcut bro split, fiind nou și fără să am o idee cât contează treaba asta.
Nu a fost din cauză că te-ai limitat la puține cuvinte (cel puțin în cazul meu), ci cuvintele alese au fost problema.
În general când cineva zice că mărește volumul de antrenament, se referă ori la serii ori la repetări ori la ambele.
Dacă progresezi, înseamnă că faci (și) ceva corect. (happy now? uite că ai validare)
P.S. Legat de ce ai găsit pe net (Volum = greutate x serii x repetări) vezi că formula aia e similară cu formula greutății (G = m x g). E adevărat ca-s mai mulți termeni în teorie, dar în practică, când vine cineva și îți zice că i-a crescut greutatea, știi că despre masă vorbește.
Păi super eu când m+am apucat de sala nu am avut așa acces la informații.
Depinde ce scopuri ai, nu ai zis niste numere. Din 1rm.
dacă ești mulțumit și crești cu programul care îl faci nu are rost să-l schimbi. Părerea mea.
Sunt 3 piloni în creștere, intensitate volum și tonalitate. care merg mana in mână, daca vrei sa crești în masă recomandarea mea este sa tii volumul cat mai stabil, fara fluctuații. Și crești intensitatea in timp, acumulând o tonalitate de calitate.