| Anonim77711 a întrebat:

Salut, am o nelămurire.
Eu sunt un tip destul de slăbuț, am 17 ani, cam 173-174, și 52-53 kg.
Fac sport de ceva timp acasă, am 2 gantere, am ajuns să pot face destul de multe repetări cu gantera de 10 kg la cam orice exercițiu.
Aș vrea să îmi cumpăr și o halteră și un Mass Gainer Bulk-xt de 4KG de pe genius mai exact. Voi ce părere aveți? Mă va ajută să pun masa musculară pe mine? Sau chiar și grăsimi. Și cam cât timp mă va tine mass gainer-ul de 4kg?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sala si in special lucrul cu greutatile NU sunt recomandate copiilor in crestere, pana nu inceteaza cresterea, deoarece blocheaza hormonii de crestere in inaltime!

De lucrat muschii, lucrand cu greutatile ai toata viata la dispozitie, dar daca acum iti blochezi hormonii de crestere, ramanand un barbat micut de statura si vei regreta asta toata viata.

Ia de manaca sanatos, carne cat de multa alaturi de legume si vegetale, cat mai variate, fiindca de acolo se alimenteaza hormonii de crestere cu vitamine, minerale si aminoacizi, atat de vitali la anii astia, cand inca cresti.

Nu uita: la 19-20de ani se operste cresterea ta, deci stimuleaz-o acum, cat mai poti, fara sa iti tai singur sansa sa mai cresti in inaltime.
https://www.facebook.com/reel/1248955382712908

| Cosmin86 a răspuns:

Ca sa pui masa musculara conteaza in primul rand alimentatia: cate fripturi mananci pe zi?

Si cu niste gantere amarate + o haltera (care nu stiu unde o tii in casa, ca are 2.2 metri) vrei sa pui muschi? Du-te la sala si lucreaza cu greutati din ce in ce mai mari, dupa un program.

| Etoilefilante a răspuns:

Părerea mea: ca să pui grăsimi trebuie să mănânci grăsimi

| Cosmin86 a răspuns (pentru Etoilefilante):

Parerea ta e cam PROASTA. Ai vrut sa spui carbohidrati, NU grasimi.