In general, proteina animala in exces nu este prea buna. Un om normal are nevoie de 0, 8 grame pe kg corp, iar un sportiv in jur de 2 grame, chiar si 3-4-5g la culturistii profesionisiti, care mai consuma si steroizi pentru a reusi sa le asimileze, total nesanatos. Concentratele proteice sunt bune daca nu contin indulcitori artificiali gen aspartam, si alte arome artificiale, iar unele sunt chiar bune la gust, dar nesanatoase. Daca vrei sa profiti in plus de o proteina, consum-o imediat dupa antrenament (aproximativ 35-40 grame, asta insemnand o portie de 60g la o concentratie de 80%), preferabil din zer cu absortie rapida, iar seara o proteina lenta (4-6 ore) ca cea din lapte. Eu am obtinut rezultate bune si din proteine de soia (absortie rapida), fiind mai ieftina, dar destul de controversata. Mai este si proteina din ou, cu absortie medie, mai rar folosita.
Suplimentele sunt proteine obtinute din diverse chestii gen zer, etc.
Proteina animala nu este recomandata deoarece creste inflamatia in organism.
Apoi gandeste-te ca insusi procesul de creare a suplimentelor este un proces chimic in care se extrag acele proteine si se condenseaza. Ce te face sa crezi ca toate substantele chimice foloaite sunt eliminate din produsul final?
In plus. Prea multa proteina creaza presiune la nivelul rinichilor. Datorita procesului de digestie.
Tu vrei sa iei proteine, dar valorile calculate au si ele o marja de eroare. In general sunt mai mari.
Sa nu fie precum dieta atkinson: te slabeste pe termen scurt, te rupe pe termen lung.
Si cand mănânci pui presiune pe ficat. Niciun supliment nu-ti va distruge ficatul, pudră proteica tine locul unei pe mese pe care n-ai timp sa o iei. Deci nu este altceva decat mancare.
Pai si proteinele sunt de multe feluri, proteine ieftine si rele si proteine scumpe si eficiente, dar orice proteine iei, se iau pe cicluri adica 2 luni iei proteine o luna pauza ca sa lasi organismu sa repire. Alea ieftine clar iti afecteaza ficatu deoarece au multe prosti prin ele.
NashS3rgiu întreabă:
Georgianabb întreabă: