Nu fi trist! Si eu am 18 ani si am 1, 70 si 70 kg! Sincer si eu ca tine, as vrea sa mai cresc, dar daca m-as apuca de inot sau basket, nu cred ca as face mare lucru! Totul tine de gena, la mine mama e mai mica ca mine si tata e mai inalt. Poate cum spun altii, poate o sa crestem mai tarziu dar sunt multi ca noi. Cei mai multi au 1, 75, deci de la 1, 70 la 1, 75 nu prea se vede mare diferenta!
Buna am 14 ani si inaltimea de 1, 64 m si practic practic parkour si freerunning de ceva timp.Acum cateva luni m-am apucat si de culturism dar nu s-a intamplat nimic cu inaltimea mea. Practic si alte sporturi gen football, handball ....etc. dar ocazional.NU trebuie sa te sperii pentru ca baietii se inalta cel mai mult in adolescenta de la 14 pana la 20-22 de ani, depinzand de corpul fiecaruia. Eu NU mananc mult dar iau calciu si multivitamine pentru imbunatatirea oaselor, a muschilor, al articulatiilor ..etc. Parerea mea ca trebuie sa ai o alimentatie bogata in proteine si vitamine si ca trebuie sa-ti faci un program in functie de "puterile" tale si de mesele din cursul zilei. Vara cand inoti poti reduce din timpul celorlalte sporturi pentru a-ti face timp liber si pentru asta.
Bafta sper sa te ajute ce ti-am spus. FUNDA?
Te torturezi, pe o masa medievala pui pe candva sa te lege de maini si de picioare si sa te intinda . Glumesc, nu e nimica, nu ai de ce sa fi tristi s-a suparat pe statura sa, daca nu sti iti explic eu : uni oameni au mai multi hormoni de crestere intro perioada cum am eu : la 14 ani am 1.75 m si 64 de kg da nu-i nimica fiindca nu cred ca o sa mai cresc mult, cam pana la 2 m da tu o sa crezi esti in categoria aia de oameni care cresc mai tarziu, am un prieten care a terminat liceul si are doar 1.67 si dupa 2 ani a cresc la 1.90 (m-am speriat ) Eu iti recomanda sa joki basket, voley sporturi in care trebuie sa sari, asa iti vei ajusta inaltiemea. FUNDA?
Cipi1212 întreabă: