| AlexLNPP a întrebat:

Salut, am o problema, nu pot sa imi incord mușchi aia de la spate adica mușchi de lângă subraț sau cum li se mai zice "aripioare" pot sa imi incord acei mușchi doar in partea stângă, sunt la fel de mari in ambele părți, dar parca creierul meu nu poate să transmită comanda catre muschi adica să-l incord, la fel ca si in partea stânga, va rog mult daca aveti ceva experiență in sport să ma ajutați

2 răspunsuri:
| existential a răspuns:

Ciudat... ai vreo durere care te impiedica sa incordezi pe dreapta? Probleme cu umarul sau coloana?

| Kamiyashiro a răspuns:

Probabil dormi într-o parte pe umăr și acum acei mușchi sunt amorțiți sau luxați. Asta am pățit eu. Înainte de a investiga amănunțit încearcă toate tipurile de exerciții fizice cum ar fi rotirea umărului, a brațului, a trunchiului si apoi reia încordarea acelui mușchi. Cu ajutorul unei gantere te poți observa in oglindă cât se incoarda mușchiul. Și sa vezi dacă din cauza neutilizarii e amorțit.
Dacă e ceva grav asta trebuie investigat. Se numeste miastenie cand un mușchi e slăbit si nu se incoarda. Cauzele pot fi multiple dar nu toate odată. Un link:
https://www.iowemed.ro/......-afectiuni