| AimeZ a întrebat:

Am revenit cu o noua intrebare. Am 13 ani dar schilod ca... sa nu mai zic cine As vrea sa pun pe mine multi muschi sau macar sa fiu mai solid, mai masiv. Daca nu puteti sa ma ajutati cu acest fapt va rog frumos sa imi ziceti cum as putea avea un abdomen foarte frumos, dar fara sala ci acasa. Iar daca puteti sa-mi raspundeti la amandoua CORECT garantat aveti funda! VA ROG FRUMOS SA RASPUNDETI CA EU CRED CA MAI AM 3 TOPICURI ASA SI NIMENI NU MI-A ZIS! ASTEPT,

Răspuns Câştigător
| Tibs a răspuns:

In primul rand la varsta ta ai nevoie de o alimentatie consistenta(nu conteaza ce mananci asa de mult conteaza sa constieentizezi raportul de calorii si proteine etc.). Daca vrei patratele ia asta http://www.youtube.com/watch?v=pNqrkGnkUWc. Fa-le o data la doua zile si vei observa diferente rapid.In ziua de pauza poti face niste floatari, tractiuni sau ce muschi vrei tu sa mai faci(gasesti mii de exercitii pe net). Insa cheia este alimentatia.Am tot 13, sunt in aceeasi problema ca tine, dar fratemiu e antrenor de sala si m-a ajutat mult(Intr-o luna am pus 1, 5 kg pe mine dupa sfatul lui.Si nu e grasime.Am facut tractiuni si acum am niste bicepsi... Specific ca inainte abia daca aveam "2 straturi de piele care se vedeau"). Ideea e sa manaci portii normale "de adult" la fiecare masa si sa respecti micul dejun(dimineata trebuie sa mananci cel mai mult, la amiaza cam la fel, si seara mananca un pic mai putin si nu manca dupa ora 19:00) Sper ca te-am ajutat.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 13 ani nu faci muschii ca lumea, esti prea mic, corpul tau nu produce suficient testosteron. Poti sa te tonifici putin totusi. Si eu cand aveam 13-14 ani eram slabut de fel dupa pe la 15 am inceput sa fac tractiuni si sport si sa mananc sanatos si asa am crescut in greutate si m-am facut si mai solid.

Eu iti recomand asa:

- sa incepi sa faci flotari si tractiuni. NU ai idee cat de mult ajuta exercitiile in forta si masa.

Daca mai ai vreo intrebare, spune.

| AimeZ explică (pentru anonim_4396):

Da,mai am una. Stiu eu multi baieti prin scoala care sunt foarte solizi si fortosi si se iau de altii si vreau sa le dau o lectie, asta e tot?

| DX190 a răspuns (pentru AimeZ):

Eu zic sa stai in banca ta si sa iti vezi de ale tale ca dupa dai in alte alea si ti-o cam iei.

| AntrenorFitness a răspuns:

Masa 1

Ora 8:00

- 200 g fulgi de ovaz sau 500 g de iaurt
- omleta din 2 galbenusuri + 6 albusuri sau cereale integrale cu lapte
- 2 felii de paine integrala sau biscuiti
- un fruct la alegere
Masa 2

Ora 11:00

- salata de fructe
Masa 3

Ora 13:00

- 200 g carne de pui sau vita la gratar
- 200 g cartofi copti sau orez fiert
- legume proaspete crude

SAU

- 250 g orez fiert in unt
- 300 g carne de vita
- salata de varza cu morcovi
Masa 4

Ora 16:00

- salata de legume
- un fresh de fructe
Masa 5

Ora 19:00

- 200 g piept de pui
- 200 g paste

SAU

- 200 g peste
- 200 g cartofi copti
- salata de cruditati

| AimeZ explică (pentru AntrenorFitness):

Multumesc mult Antrenor Fitness!

| Delmoniko a răspuns:

Ai doar 13 ani, ai timp destul sa tragi de fiare. Cel mai bine e sa faci un sport. Fereste-te de pastile si alte "vitamine" pentru ca iti vor afecta metabolismul si nu fac decat sa retina apa. Poti incerca acasa http://www.youtube.com/watch?v=BsaD-BadB9M

| larisalary12 a răspuns:

Pai fa tractiuni, flotari, etc.
de la tractiuni faci patratele