Hmm. Te accidentezi daca folosesti o greutate prea mare a.i. sa faci repetari corecte si le faci incorecte.
Cu 20-30 de repetari nu rezolvi nimic, nici masa, nici forta doar rezistenta.
Alege-ti o greutate a.i. sa faci 10 repetari CORECTE, foarte important, corecte si lente.
Si ai prea multe exercitii cu prea multe serii, ii supra-antrenezi destul de grav.
Eu iti recomand asa :
- 4 serii impins cu haltera din fata, stand pe plan putin inclinat, 10 repetari ( asta e cel mai bun exercitiu pentru masa musculara in zona umerilor ) sau 4 serii impins cu gantere deasupra capului
- 4 serii fluturari laterale din stand ( ia incearca, e o alternativa buna la a face din picioare si te concentrezi mai bine pe exercitiu )
- 3 serii ridicari frontale
- 3 serii fluturari laterale din aplecat ( deltoid posterior )
90-120 de secunde pauza intre serii, cu un cronometru ( daca n-ai il folosesti pe cel de la mobil ).
Si sa-mi zici cum se simte
Cum lucrezi deltoidul concret? Exercitii, nr. de serii, repetari si pauze intre serii. Da-ne aceste informatii intai
Pai cate 3 serii pentru fiecare parte a deltoidului repetari in jur de 20-30 cu greutati de 3kg, 5kg si 8kg(de obicei folosesc greutati mici pentru repetari mai multe si sa nu ma accidentez pentru ca am mai lucrat cu greutati mari la deltoid si m-am accidentat dupa am luat pauza 1 luna.)Exercitii:Impins cu gantera cu un brat de la umar, Ridicari frontale cu gantere, Fluturari laterale din picioare, Ridicari cu gantera pe langa corp, Ramat pe plan inclinat, Ramat pe plan orizontal,,, cam 2-3 exercitii pentru o parte a deltoidului,,,
Hmm. Te accidentezi daca folosesti o greutate prea mare a.i. sa faci repetari corecte si le faci incorecte.
Cu 20-30 de repetari nu rezolvi nimic, nici masa, nici forta doar rezistenta.
Alege-ti o greutate a.i. sa faci 10 repetari CORECTE, foarte important, corecte si lente.
Si ai prea multe exercitii cu prea multe serii, ii supra-antrenezi destul de grav.
Eu iti recomand asa :
- 4 serii impins cu haltera din fata, stand pe plan putin inclinat, 10 repetari ( asta e cel mai bun exercitiu pentru masa musculara in zona umerilor ) sau 4 serii impins cu gantere deasupra capului
- 4 serii fluturari laterale din stand ( ia incearca, e o alternativa buna la a face din picioare si te concentrezi mai bine pe exercitiu )
- 3 serii ridicari frontale
- 3 serii fluturari laterale din aplecat ( deltoid posterior )
90-120 de secunde pauza intre serii, cu un cronometru ( daca n-ai il folosesti pe cel de la mobil ).
Si sa-mi zici cum se simte
Poti incerca un antrenament piramidal concentrat.
Antrenamentul piramidal este atunci cand incepi cu o greutate mica pana ajungi la o greutate mare executand un numar mai mic de repetari.
Antrenamentul concentrat presupune executarea corecta si concentrata a miscarii.
Greutatea sa fie optima pentru ca miscarea sa fie completa si corecta.
Eu fac antrenament piramidal concentrat si pot spune ca pentru mine este foarte eficent.
4 aparate, 4 serii.
Incep cu impins gantere deasupra capului de pe scaun, este un exercitiu de baza.
Alt exercitiu de baza este impins cu haltera sau presa multifunctionala pe pland putin inclinat sau 90 grade la spatele capului.
4 serii : 12 repetari
10 repetari
8 repetari
6-8 repetari
Fluturari laterare din picioare :
12 repetari
10 repetari
8 repetari
12 repetari
Ridicari frontale cu ganterele sau bara:
12 repetari
10 repetari
8 repetari
12 repetari
Fluturari laterale din aplecat :
12 repetari
10 repetari
8 repetari
12 repetari
Incearca si alte exercitii:
Fluturari la scripetii, ridicari cu discuri, aparate pentru umeri etc.
Tot timpul trebuie sa ataci muschiul din mai multe unghiuri, ideal daca ai putea sa iti notezi toate antrenamentele si exercitile intr-un caiet pentru a schimba si combina exercitiile.
Tot timpu incepe cu exercitiile de baza.
Nu fura din executarea corecta a miscarilor in favoarea greutatilor.
Impins cu bara cu priza ingusta, si vei avea febra la deltoidul anterior garantez. pina la epuizare
!