| Adex12k a întrebat:

Salut.Am și eu o întrebare. Daca ești gras și vrei sa faci masa musculara și să te tonifiezi, ar fi mai bine sa mai dai jos din grăsime și după să te apuci de o dieta cu proteine, sală și etc sau să te apuci direct de ele chiar daca ești gras? Mai pe scurt, trebuie să mai dai jos din grăsime și să te apuci după sau nu are importanță? Sper că ați înțeles cât de cât

Răspuns Câştigător
| FitMan a răspuns:

Procesul de care vorbesti tu poarta denumirea de recompozitie corporala. Intr-adevar, se poate realiza dar ai nevoie de mici cunostinte in domeniu. Sfatul meu este sa slabesti, pierzi tesutul adipos iar mai apoi te apuci de construit masa musculara

| FitMan a răspuns (pentru FitMan):

Cel mai usor ti-ar fi sa apelezi la un antrenor personal competent ( atentie la alegerea antrenorului personal! ). Daca te intereseaza mai multe despre procesul de slabit sau orice legat de fitness, te astept cu un mesaj in privat.

| Adex12k explică (pentru FitMan):

Am 1.82 și în jur de 73kg. Cum as avea rezultate mai rapide, dacă aș slăbi și după as pune masa musculara sau sa țin un regim cu multe proteine și mai puțini carbohidrați ca să slăbesc și să pun masa musculara in același timp? Menționez că am făcut și sală dar nu am mai avut când sa merg așa că m-am îngrășat iar...Deci pe lângă regim, o să fac și sală. Cum crezi că aș avea rezultate mai repede și mai bune?

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca manci carne isi pastrezi masa musculara chiar cand slabesti, proteinele sunt caramidele vieti pe pamant, deci manca carne ca e sanatos si acum poti baga cardio si culturism

| BuLaNNNeL a răspuns:

Daca ti se pare ca esti prea gras, nu te placi deloc. Apuca-te de slabit (si slabitul si masa musculara se realizeaza in bucatarie, adica ALIMENTATIE bine pusa la punct), iar dupa ce crezi ca ai slabit suficient poti incepe un proces de masa musculara.

| Eduard619 a răspuns:

Intai dai jos tesutul adipos care este in plus iar dupa poti sa iti definesti "patratelele".
Fiecare om le are dar la unele persoane sunt acoperite de tesutul adipos.

| AdrianL a răspuns:

Nu prea are importanta asa mare cat timp manci corect si lucri corect. Eu spre exemplu am avut 110 kg si am slabit pana la 80 dar am si pus masa musculara in acelasi timp.

| ovidiu29asd a răspuns:

Daca vrei sa slabesti ai putea sa te apuci de sport progresiv si sa te consulti si un nutritionist in acelasi timp, care iti va spune cate calorii consuma organismul tau pentru a se intretine si cate calorii ai voie sa consumi si ce ai voie sa consumi. Insa, sper sa ma insel, dar intrebarea asta in sine ma face sa cred ca tu/ persoana care vrea sa slabeasca nu are si determinarea necesara sa faca asta, aveau astia de la nike un logo "yesterday you said tomorrow, just do it"laughing Ideea e ca nu trebuie sa iti impui bariere psihologice de genul nu pot sa ma apuc azi de alergat, ca trebuie sa tin regim inainte, sau invers.