Salut
1. cand ceri recomandari de un supliment ( in cazul asta creatina ) dai mai multe informatii : varsta, inaltime/greutate, fara alea nimeni nu-ti poate recomanda ceva
2. te documentezi ce e creatina :
http://www.doctor.info.ro/creatina.html
Citesti cu atentie si apoi, DACA AI NEVOIE cumperi.
Suplimente cumperi doar sa acoperi ce nu poti acoperi din alimentatie.
Sa nu iei ca doar retine apa in corp, eu am facut sala zilnic si serios si in 3 luni am facut cat unul cu creatina in 4 luni, mai bine fa fibra. Daca tot te intereseaza de unde :de la sali, nu se vinde la farmaci.
Pe langa faptul ca retina apa in muschi creatina are o gramada de efecte pozitive:
1: este sursa de energie pentru muschi, fiind folosita de organism printr-un proces complex pe care nu am de gand sa-l explic aici, dar poti cauta pe google
2: contracareaza depozitarea de acid lactic in muschi in timpul seriilor lungi
3: imbunatateste sinteza proteinelor in organism
4: stimuleaza productia de hormon de crestere
Deci poate ca retii apa in muschi, dar ai multe beneficii pe langa asta.
Nu cred ca exista mare diferente intre creatina produsa de diferite firme, creatina este tot creatina indiferent ca scrie pe ea Optimum Nutrition sau Pro Nutrition.
Sala zilnic = progrese lente, muschii se dezvolta in zilele de pauza.
Si nu recomand sa cumperi de la sali, ci de la firmele de top, specializate, avizate medical si FDA, care au magazine in peste 50 de tari.
Oho, e o diferenta uriasa, eu am incercat pro nutrition si six star nutrition si bineinteles ca e o diferenta uriasa.
Cateva lucruri :
- creatina de la pronutrition e un singur tip de creatina, aia de la six star : 5 tipuri de creatina
- aia de la six star are tot ce-i trebuie pentru o absorbtie maxima
- creatina superioara, de la pronutrition am avut mereu probleme cu stomacul, de la six star sau optimum nutrition niciodata
- pro nutrition nu au enzime la niciun produs
La 16 ani eviti creatina, mai ales daca ai doar 54 de kg. Pe langa faptul ca dai banii degeaba, te si afecteaza. Ai nevoie de proteine si carbohidrati, din 2 surse :
1. cel mai important, mancare. Fara 5-6 mese pe zi bogate in proteine ( carne, peste, oua, branza, lactate ) si carbohidrati ( orez, cartofi, quinoa, etc. ) NU faci mare lucru nici cu cele mai tari suplimente
2. un gainer ( fara creatina ), recomand :
http://www.megaproteine.ro/......er-5-4-kg/
Ce ai luat mai exact? sper ca nu o creatina redis sau pronutrition de 2 bani