Bodybuilderii si in general toti oamenii "sportivi" mananca 4-5 mese pe zi, cei experimentati poate mai multe. Doar daca vrei sa slabesti ti o cura ca exemplul tau. Daca vrei sa faci masa musculara, bahi lapte, orez, carne fara multa grasime( pui de ex), legume, fructe, multa apa si somn.
Am mancat un sandvisi cu vita care este sanatos.
Adică, cum sănătos?
un baton proteic. Adică, cum, proteic?
(asta m au sfatuit amici mei). Dacă te sfătuim noi și vor fi sfaturi contradictorii, cum vei ști ce e mai bine?
In primul rand, doua ore de antrenament mi se pare exagerat. Daca problema este ca nu ai timp sa calculezi ce si cat mananci, atunci afla ca poti taia din timpul petrecut la antrenament, ca oricum este exagerat.
In alta ordine de idei, progresul tau la sala depinde de ceea ce faci in bucatarie. La sala sa zicem ca faci patruzeci de minute, o ora, dar si restul zilei conteaza. Conteaza ce mananci, conteaza cat te odihinesti, cat de stresat esti etc. Pe scurt, este un stil de viata, nu se opreste totul la sala.
O adaugire as mai avea, conteaza foarte mult si cat timp petreci pentru a te informa, de unde iti iei informatia sau, si mai bine zis, cum gandesti informatia primita, gasesti multe bazaconii pe net.
Cred că ar trebui să fii un pic mai explicit în ceea ce privește scopul tău. Ideea de "corp pentru vară" variază de la om la om. Ceea ce pentru unii înseamnă corp de vară, pentru alții înseamnă pătrățele de foame. Eu o să răspund în funcție de câteva presupuneri.
Din ce deduc eu, tu vrei să faci definire. Fix în perioada asta majoritatea fac bulk, dar nu e relevant asta. Acum revenim iar la ce înțelegi tu prin corp de vară. Clar nu e vorba de o definire prea mare pentru că la aia niciodată niciodată nu va funcționa ce ți-au zis prietenii tăi. Pentru definirea aia te împrietenești cu foamea. Deci o excludem pe aia.
În cazul ăsta, rămâne ideea de a fi puțin definit, caz în care depinde de mulți factori dacă e ok să nu mai calculezi. Când ești bine informat, îți permiți luxul ăsta pentru că 1) deja cam știi să estimezi din ochi; 2) știi ce grupe alimentare să alegi în funcție de obiective. La tine în schimb, fără calcule o să mergi la noroc. Ori ai noroc să ajungi la rezultatele dorite ori nu.
În încheiere țin să precizez că percepi greșit ideea de grăsimi. Ele sunt de mai multe tipuri, iar unele sunt chiar sănătoase și, la fel ca celelalte grupe de macronutrienți, chiar necesare.