| myr3l13 a întrebat:

Salut ....am si eu o mare problema.Am 19 ani,1, 75 inaltime si 56 de kg,cu alte cuvinte tipul meu somatic este ectomorf... vreau sa depun masa musculara si nu reusesc,ma puteti ajuta si pe mine cu un program,alimentatie, sau orice alt sfat?

Răspuns Câştigător
| Georgianaaa909 a răspuns:

Pai trebuie sa mananci alimente bogate in proteine(lapte, branza, oua, carne)3 mese pe zi cu gustari intre ele(fructe si legume).La capitolul sport pentru picioare sunt bune exercitiile cardio(alearga in fiecare zi 1-2 ore), genoflexiuni cat de multe.Pentru abdomen clasicele abdomene sunt foarte folositoare, si pentru muschii mainilor si pectorali:tractiuni multe si flotari.Si greutatile ajuta(foloseste si tu la inceput de 3-4 kg). Dupa ce te simti antrenat f bine. Poti sa te dai si la un sport, cum ar fi polo pe apa e f bun.Cand incepe sa se vada rezultate sau te simti in forma, da o fuga si pe la sala. big grin BAFTA!winking funda?

| myr3l13 explică (pentru Georgianaaa909):

Multumesc frumoas....nu stau de greutati.prefer flotarile, tractiunile, genoflexiunile si abdomene.iar de alergat elerg cate 30 de minute pe zi cu aproximatie...dar in legatura cu proteine ce imi recomanzi?

| Wehes a răspuns (pentru Georgianaaa909):

Esti TOTAL pe langa.
Acum sa-ti spun si de ce :
1.Cu 3 mese pe zi si gustari NU o sa pui niciodata masa musculara.
Cu 5-6 mese mai vorbim.
2. Abdomenul nu se obtine prin abdomene ci prin Alimentatie + Cardio.
3. Cu flotari si Tractiuni nu cresti in masa musculara doar te TONIFIEZI.
Fa-ne fericiti si nu mai posta la SPORT. Multumim.

| Wehes a răspuns (pentru myr3l13):

''nu stau de greutati'' bai prietene daca spuneai ca ai 13-15 ani te mai intelegeam ca nu te apucai de sala, ca iti rupi o unghie etc. dar la 19 ani tu nu vrei sa apuci o gantera in mana apoi lasa muschii pentru altcineva.
Ce i-am spus si ei mai sus : Cu Flotarile, Tractiunile doar te Tonifiezi ( te definesti ) NU cresti in masa musculara. Cu 3 mese pe zi in veci nu o sa cresti.
Cu abdomene nu faci Patratele. Patratele = Alimentatie + Cardio.
In concluzie daca nu te apuci de sala sa iti alegi un program pentru antrenament, sa iti pui la punct alimentatia si odihna, sa nu ai pretentii sa cresti in masa.

| Georgianaaa909 a răspuns (pentru Wehes):

Auzi baietica, mananca tu 5-6 mese pe zi, si intr-o saptamana ajungi obez...in primul rand la inceput asta se face, dupa incepi ceva mai serios(SALA)...nush daca doar cu alimentatie si cardio se pot face muschi cinestie ce.Am prieten care face polo si e plin de muschi si mi-a zis ce mananca si cum se antreneaza inainte sa intre in apa.Si hai sa incheiem, TE PWP PAPA, te rog nu ma mai deranja

| Georgianaaa909 a răspuns (pentru myr3l13):

Pai m-am uitat mai devreme pe internet la pastilele cu proteine(iti recomand sa nu iei asa ceva deoarece creste riscul de infart).Dar am vazut si alimentele care ajuta cresterea masei musculare(umfla muschii). Cele mai bune surse de proteine sunt:pieptul de pui,pieptul de curcan,pestele(somon,to, pastrav, sardine), ouale, produsele lactate.Carbohidranti(si aia umfla muschii):cartofii, iaurtul si semintele de dovleac.Nu exagera foarte mult cu "pachetelele", ca fetele nu sunt atrase numai de astia cu muschi, si nu lua toti prostii in seama! Bafta! happy

Auzi ca ''baietica'' laughing)) hai ca imi place, ai Tupeu.
Doar ca o problema, ai Tupeu cand ai Dreptate nu cand spui tot felul DE ABERATII si TAMPENII, auzi ca ajungi obez. vai de capu nostru`
Am zis ca, cu Alimentatie + cardio faci patratele nu ''muschi'' ai grija ce citesti.
Lasa-ne cu Prietenul tau si Prietenii prietenilor si mai stiu eu ce, nu compara tu Polo cu, Culturism ca vad ca habarn-ai. Cand o sa tii tu o gantera in viata ta in mana atunci vi aici sa dai sfaturi nu orice tampenii auzi pe la colturi le scrii aici.
''Pastilele cu proteine creste riscul de ''ifart'' rolling on the floor ) Poate infarct. Inca o idiotenie venita din partea unei copile care vad ca habarn-are ce sunt proteinele. Ii recomanzi piept de pui, de curcan, peste, oua si ii spui sa nu ia ''pastile cu proteine''.
Sa elucidam treaba :
Pastile = SUPLIMENTE = MANCARE CONCENTRATA = 100 % sanatos. NU afecteaza cu nimic nici ficat, nici ca.cat nici infarct nimic. sunt 100 % sanatoase si recomandate.
Carbohidratii ''umfla muschii'' serios?! Pe langa ca nu stii ce sunt alea proteine vad ca nu stii nici ce sunt carbohidratii si ce rol au.
Am inteles, ai postat ti-ai luat FUNDA idiota, ( ca doar pentru funda aia postati unii, printe care si tu ) dar acum Nu mai insista unde stii ca nu ai dreptate.
Deci, lasa muschii si du-te la desene animate.

Uite,iubire,nu cred ca baiatul asta vroia sa se faca culturist, pur si simplu i se parea ca e prea slab pentru varsta lui..si eu i-am dat un sfat,nu ti l-am dat tie, deci nu cred ca te intereseaza pe tine ce fac eu, SI INCA CEVA, ESTI CAM INCORDAT, TI-AR TREBUI O IUBITA.Cauta-ti una si lasa-ma ca nu imi pierd timpul cu toti desteptii! big grin happy

AAA...si inca ceva, eu merg la sala de 4 ori pe saptamana, si crede-ma, tin gantere in maini! Bine nu foarte grele (6-7)kg,dar sunt fata, si am grija de corpul meu(te rog nu vorbi in necunostinta de cauza), daca unele fete isi petrec majoritatea timpului la manichiura sau la masaj, asta nu inseamna ca toata lumea face asa.

| aLeXaNdru145 a răspuns (pentru Georgianaaa909):

Aberatii aberatii aberatii doar atat ai avut de spus laughing
si nu inteleg de ce ii recomanzi sa faca cardio daca el vrea sa puna "muschi", nu sa slabeasca. daca ma uit la tot ce ai scris de jos pana sus, iti zic sincer, doar tampenii ai scris.

''Uite iubire'', ''Ti-ar trebui o iubita''. Mai are rost sa dau reply la comentariile astea de copila de 13-14 ani?!
Incearca sa dai sfaturi la fete care vor sa, slabeasca nu da tu sfaturi la baieti care vor sa creasca in masa.
Ti-am zis locul tau este la desene animate deocamdata nu pe TPU la categoria SPORT.
Si cu asta am incheiat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru myr3l13):

"prefer flotarile, tractiunile, genoflexiunile si abdomene", adica preferi sa ramai un FIRAV MIC laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru Georgianaaa909):

Cu 3 mese pe zi sa pui muschi? eu mananc 3 mese pana la ora 15 si inca 3 mese apoi, pana ma culc, cam 6 mese pe zi si NU sunt culturist, am un corp atletic

cu 3 mese pe zi lasi sala si te apuci de sah

| myr3l13 explică (pentru Wehes):

Barosane am facut si sala cu program 2 luni cu proteine...dar nu avem antrenor sa ne sustina... vorbim pe messenger mai bine ca vad ca esti documentat. poate ma ajuti si pe mine byk3rs_myr3l

| Wehes a răspuns (pentru myr3l13):

Te ajut dar nu folosesc mess. Scriemi aici pe TPU mesaj privat.

17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Marius1985 a răspuns:

Daca esti ectomorf, in primul rand trebuie sa manaci cum trebuie. Uite aici un articol interesant pe subiectul asta: http://steroizi.ro/articole/esti_un_hardgainer.php