Ce faci tu cu o gantera NU e pentru skandenberg.
Exercitii de skandenberg:
- ramat la scripete cu rolling thunder
- top-roll cu centura si discuri
- tractiuni cu incheietura indoita
- tractiuni in prosop
- izometrie
La skandenberg tragi din spate, nu din mana, tu faci doar antebrat... ceilalti muschi implicati (in special spatele) nu-l lucrezi deloc. + ca nu lucrezi miscari, la skandenberg NU ai cotul fix, daca tu nu antrenezi miscarile de atac (gen cand tragi cotul pe diagonala sau in L) nu o sa le poti aplica la masa.
Multumesc mult. Despre exercitiile cu greutatea corporala(caliesthenics) ce parere ai? Mi-ar dauna cu ceva? Si apropo, la flotari lucreaza si spatele si antebratul? M-ar ajuta acestea la skandenberg?
La flotari lucreaza piept (70%) si triceps + deltoid anterior (30%).
Flotari = miscari de impins (piept+umar+triceps)
Spatele se lucreaza cu miscari DE TRAS: tractiuni, ramat, indreptari.
Tractiuni = spate+biceps+deltoid posterior.
Cu corpul tau pentru skandenberg poti face:
- tractiuni cu incheietura indoita
- tractiuni in prosop (pentru priza si intarirea degetelor)
- tractiuni asistate (tot cu prosopul, cu o mana te tii de bara si cu alta de prosop cat mai jos, ca sa fie greutate mai mare pe mana care se tine de bara)
- frog stand (cand stai cu tot corpul pe incheieturi): aici ideal e sa ajungi la 30-40 de secunde, dar o sa-ti ia ceva timp, eu am putut 30 de secunde dupa 1 an aproximativ
Probabil mai poti face tractiuni in triunghi si muscle-up. O sa te ajute putin la skandenberg.
Dar cel mai bun antrenament, pe departe, este antrenamentul la club, la masa de skandenberg cu oameni mai tehnici decat tine.
Deci daca fac caliesthenics si orice exercitiu cu greutatea corporala nu imi dauneaza cu nimic la crestere sau la spate? (La 15 ani ai mei)
Nici daca faci cu greutati nu-ti dauneaza. Eu la 16 ani faceam genuflexiuni cu 60-70 kg pe umeri (am facut is cu 80) si am mai crescut 11 cm dupa.
Te afectează dacă faci cu greutati mari. Sporturile cu, greutati se rezolva recomanda dupa 18, 19 ani tocmai ca sa nu ți afecteze structura osoasă. Dacă vrei un sport pentru o dezvoltare armonioasa pentru vârstă ta, care implica toate grupele de mușchi și nu te afectează este înotul. Iar după 18 ani poți să faci sală. Succes
Dar despre antrenamentele cu greutatea corporala ce parere ai?
Antrenamentele cu propria greutate is oky, is mai mult spre cardio. Sa ti dau un exemplu: faci genuflexiuni normale si faci genuflexiuni cu o halteră tinanto deasupra capului. Repetand acest exercitiu iti tasezi oasele tu fiind in crestere, apasa...
Nu frate nu are cu ce sa iti incetineasca cresterea foarte bravo ca practici sportul