| 16161151115 a întrebat:

Am un examen la sport peste aproximativ 50-60 zile.
Proba care imi pune probleme este alergarea de rezistenta. Aici am de facut 1000 metri in 3:45 si eu fac 1000 metri in 4:55 deci ceva mai mult de 1 minut in plus(catastrofal!). Am inceput pregatirea prin martie-aprilie, la inceput am facut de 2 ori pe saptamana si acum ca am timp pot sa fac zilnic antrenament. Cand am inceput sa alerg nu eram in stare sa fac nici 400 metri deoarece am avut o viata sedentara, nu am practicat niciun sport nici macar la nivel de amator. Care ar fi sansele sa reusesc sa trec de aceasta proba? Acum de vreo 2 saptamani ma dor si tibiile cand alerg am fost la medic si totul e in regula. Incalzire fac cam 30 minute - diferite exercitii pe care le-am primit de la un antrenor. Ce sfaturi imi dati ca sa pot sa alerg in timpul necesar?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Răspuns Câştigător
| Andrei560 a răspuns:

Cauta un antrenor de atletism si roaga-l pe el sa te ajute cu pregatirea fizica. Daca nu incepi tu antrenamentul cu: Gimnastica (rotiri de cap, rotiri de brate, aplecari si extensii, rasuciri ale corpului, rotirea trunchiului, apoi fandari ) apoi incepi sa alergi pe un stadion (o tura de stadion are 400 de m ) incerci sa faci 5 ture macar ) apoi faci din nou gimnastica. Dupa gimnastica faci o serie de speciala care include ( joc de glezne pe 50 de m, pendularea gambei inapoi pe 50 de m, genunchi sus pe 50 de m, pendularea gambei inapoi pe 50 de m, pas saltat pe 50 de m si pas sarit pe 50 de m. dupa care fac 6 de 100 de m alergarea sa nu vii aproape de viteza maxima ( alergarea sa fie 3/4 ) si dupa faci 2 ture de stadion usoare de revenire. Si pe zi ce trece daca te simti in stare tot mai adaugi cate ceva antrenamentului cate o tura in plus. 3:45 e super simplu. Vrei reusi. Eu fac 2:50 Succes! sper sa iti fie de folos raspunsul meu. Dar mai bine consultate cu un antrenor de atletism

3 răspunsuri:
| Danzell a răspuns:

Trebuie sa incerci sa iti maresti cadenta. nu te uita cat mai ai de parcurs ci cat de repede faci pasii. incearca sa nu alergi apasat, de-aia te dor si tibiile, din cauza fortei exercitate asupra lor.

teoretic tu ar trebui sa faci cam 4, 4 m/s ca sa te incadrezi in timp.
La alergatul de rezistenta depinde de cat de mult poti sa iti tii viteza constanta (cadenta pasilor). Viteza ta la inceput de alergare este la maxim, cu timpul, aceasta scade din cauza oboselii.

De asemenea pozitia mainilor cand alergi. nu le balangani foarte larg pentru ca centrul de greutate este apasat in jos (deci va fi mult mai greu).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia-ti o veste cu greutate pe ea, maxim 10 kg, si pune-o pe tine cand alergi. Avand greutate asupra ta vor scadea progresele pe care le ai acum dar cand vei alerga fara vesta vei vedea ca de fapt ai depasit acel "platou"

| LiviuCristy a răspuns:

Ai mult de munca si trebuie sa inveti sa respiri, sa alergi poate mai mult decat distanta pe care ti-ai propus-o in fiecare zi dar sa alergi si sa si respiri, sa mananci sanatos ( proteine multe pui peste oua branza lactate etc) si sa ai incredere ca vei reusi!