Ridicatul greutatilor e pentru musculatura. Dietele si exercitiile cardio ajuta. Dar Cardioul fara dieta e degeaba, dar si dieta fara cardio e degeaba.
Normal, ce altceva vrei sa faci? Cardio slabeste si muschi, nu te defineste, deci daca nu esti gras nu e recomandat. Dieta e cea mai importanta.
Cu o dieta buna in proteine, te va ajuta indiferent cat de slab esti, dar trebuie sa ai rabdare sa ti se definitiveze muschii si sa cresti masa musculara, ca muschiul nu creste dupa o zi pe alta, depinde de metabolism, in medie cam 6 luni ar trebui sa tragi de fiare ca sa se vada o diferenta. Si nu baga porcarii, gen injectii sau mai stiu eu ce prafuri, ci ia proteine din lapte, carne, branza, oua, in special semintele de chia te ajuta f mult, iei o lingurita mica inainte de sala, ca ele iti vor da energie. Si dupa ceva timp, dupa ce se obisnuieste stomacul cu semintele, poti sa iei si dupa sala inca o lingurita de seminte de chia. Semintele de chia contin f multe proteine si e posibil sa ai probleme cu stomacul si sa te doara, daca e mai sensibil, asa ca la inceput ia in cantitati mici si apoi daca nu ai probleme poti sa cresti doza pana la o lingurita de seminte.
Nu stiu ce naiba vezi naspa la tine, chiar arati bine. In fine, nu stiu daca vrei masa musculara sau pur si simplu sa slabesti. Eu am avut 90 de kilograme, eram foarte gras, am tinut dieta, am alergat dimineata si am ajung la 68 de kilograme.
Nu m-as complica cu nutritionisti, cu nu stiu ce instructori sau chestii de genul, alergatul e cel mai sanatos si cel mai util in cazul meu. Sau poti incepe direct forta la sala, in timp scapi de grasimea nedorita si pui si masa musculara.
De definit, definesti cand ai ce defini. Daca tu zici ca esti "skinny fat" inseamna ca masa musculara n-ai cine stie ce, caz in care, da, exercitiile cu greutati te vor ajuta s-o pui (alaturi de alimentatie si odihna). Dupa ce faci asta si ai ce defini, ai nevoie sa scazi tesutul adipos, iar aici poti, chiar e indicat sa incluzi si cardio. Dar chestiile astea se fac pe rand, nu-ti recomand sa le incerci pe amndoua o data. Intr-adevar, ca incepator, ai posibilitatea sa pui masa musculara si sa slabesti in acelasi timp, dar prea putin ca sa te bazezi pe asta.