Pentru muschi cel mai mult conteaza alimentatia, nu exercitiile. Cat timp iti asiguri din alimentatie 2 grame de proteine / kg-corp zilnic si mai faci si exercitii, o sa ai rezultate.
Pai cu ce te ajuta fructele si legumele sa pui muschi?
Alimente pentru muschi = carne, peste, branza, oua, lactate, atat.
Baga 5-6 mese pe zi bogate in astea ( de preferat 3-4 piepti de pui pe zi ) si faci muschi.
cu fructe si legume pui muschi la pastele cailor, niciun atlet de forta nu consuma fructe de legume ( decat foarte putin )
Fac ridicari pe varfuri cu o greutate de 30 kg, alerg 3-4 zile pe saptamana, 3-4 km seria,tocmai pentru a face progrese vizibile, si voiam sa imi dati sfaturi in legatura cu alimentatia, si chiar cu acest alergat, daca este bun pentru a dezvolta gambele, deoarece majoritatea celor care fac fotbal..si alte sporturi la care antrenamentul consta in alergat, au o musculatura dezvoltata in zona gambelor.
Uite aici procentul in proteine al alimentelor :
http://www.culturism.ro/......onale.html
Si aici o discutie chiar despre 120 de grame : http://www.culturism.ro/......ret--.html
1. alergatul nu strica nimanui la nicio varsta.
2. alergatul consuma calorii, daca tu iti mentii greutatea sa zicem la 2500 calorii pe zi, alergatul iti consuma 400, la 2100 calorii vei incepe sa slabesti; deci trebuie sa mananci mai mult ca sa iti mentii greutatea (numerele sunt doar exemplu). idee e: faci un sport, consumi calorii, acestea consumate trebuie inlocuite daca nu vrei sa slabesti.
3. daca mostenesti un genetic cu picioare subtiri, va fi greu sa schimbi ceva. daca vrei sa cresti in masa musculara iti trebuie greutati. la greutati mari fibrele musculare fac microfisuri, care sunt "astupate" cu proteina si astfel volumul muschilor creste. nu stiu daca acelasi principiu se aplica si la sporturile aerobe; mi se pare ca inotatorii de exemplu, cresc altfel decat culturistii (volumul muschilor e mai mic).
deci ca raspuns, personal, consider antrenamentul cu greutati mai util pentru ce vrei tu decat alergatul.
Îţi propun să alergi în aer liber, dar pe timp de iarnă...na. Poţi merge la patinaj sau alte sporturi.Tot în aer liber.