| Prometeus a întrebat:

Salut,as dori sa stiu daca la 15 ani, 1.77 si 61-62 kg e bine sa incep sa alerg de 3-5 ori pe saptamana..cam 3-4 km pe zi..Si aici ma refer daca nu cumva e posibil sa slabesc de la acest alergat..Deoarece scopul antrenamentului este de a-mi dezvolta gambele..As mai dori sa stiu daca voi avea rezultate vizibile intr-un an, dar si daca conteaza faptul ca unul dintre parinti are gambele subtiri, desi este destul de robust.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pentru muschi cel mai mult conteaza alimentatia, nu exercitiile. Cat timp iti asiguri din alimentatie 2 grame de proteine / kg-corp zilnic si mai faci si exercitii, o sa ai rezultate.

| Prometeus explică (pentru Cosmin86):

Ok,mersi de sfat, si daca urmez acest program, crezi ca intr-un an..cam asa.pot mari gambele cu 3-4 cm?

| kitty00 a răspuns (pentru Cosmin86):

Contează mai mult alimentaţia? Păi dacă să spun că mănânc numai fructe şi legume, etc. şi fac sport doar in sală.Ce naiba, pot să fac muşchi? Asta într-o altă lume, când eu voi fi băiat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru kitty00):

Pai cu ce te ajuta fructele si legumele sa pui muschi?

Alimente pentru muschi = carne, peste, branza, oua, lactate, atat.

Baga 5-6 mese pe zi bogate in astea ( de preferat 3-4 piepti de pui pe zi ) si faci muschi.

cu fructe si legume pui muschi la pastele cailor, niciun atlet de forta nu consuma fructe de legume ( decat foarte putin )

| Cosmin86 a răspuns (pentru Prometeus):

De ce nu faci si antrenamente speciale pentru gambe? ridicari pe varfuri cu greutati, impins cu varfurile la presa + aparatul special pentru gambe, 4 serii fiecare, cam 15 repetari ( cand poti mai multe, maresti greutatea ).

Pai fac si antrenament cu ridicari pe varfuri, dar voiam sa fac si ceva suplimentar, si ma gandeam la alergat.

| Prometeus explică (pentru Prometeus):

Fac ridicari pe varfuri cu o greutate de 30 kg, alerg 3-4 zile pe saptamana, 3-4 km seria,tocmai pentru a face progrese vizibile, si voiam sa imi dati sfaturi in legatura cu alimentatia, si chiar cu acest alergat, daca este bun pentru a dezvolta gambele, deoarece majoritatea celor care fac fotbal..si alte sporturi la care antrenamentul consta in alergat, au o musculatura dezvoltata in zona gambelor.

Ti-am zis ce sa mananci, proteine, asigura-ti 2 grame / kg-corp din mancare si o sa creasca.

Pai si cam din ce alimente pot lua 120 g de proteine?

Uite aici procentul in proteine al alimentelor :
http://www.culturism.ro/......onale.html

Si aici o discutie chiar despre 120 de grame : http://www.culturism.ro/......ret--.html

12 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

1. alergatul nu strica nimanui la nicio varsta.
2. alergatul consuma calorii, daca tu iti mentii greutatea sa zicem la 2500 calorii pe zi, alergatul iti consuma 400, la 2100 calorii vei incepe sa slabesti; deci trebuie sa mananci mai mult ca sa iti mentii greutatea (numerele sunt doar exemplu). idee e: faci un sport, consumi calorii, acestea consumate trebuie inlocuite daca nu vrei sa slabesti.
3. daca mostenesti un genetic cu picioare subtiri, va fi greu sa schimbi ceva. daca vrei sa cresti in masa musculara iti trebuie greutati. la greutati mari fibrele musculare fac microfisuri, care sunt "astupate" cu proteina si astfel volumul muschilor creste. nu stiu daca acelasi principiu se aplica si la sporturile aerobe; mi se pare ca inotatorii de exemplu, cresc altfel decat culturistii (volumul muschilor e mai mic).
deci ca raspuns, personal, consider antrenamentul cu greutati mai util pentru ce vrei tu decat alergatul.

| kitty00 a răspuns:

Îţi propun să alergi în aer liber, dar pe timp de iarnă...na. Poţi merge la patinaj sau alte sporturi.Tot în aer liber.

| Prometeus explică (pentru kitty00):

Ms mult de sfat!happy