| xDavidx a întrebat:

As vrea sa consum proteine dar nu prea ma inteleg si nu vreau sa iau o decizie gresita ca pana la urma e organismul in joc... In primul rand, am 50kg, 170, 15ani si ceea ce as vrea sa fac este sa imi "dezvolt " corpul putin daca pot spune asa. Ca sunt chiar foarte slab, de la prieteni mi s-o spus sa consum "gainere" prin multe cautari am gasit pe acesta :http://suplimenteromania.ro/product.php?id_product=183. In fine voi ce imi recomandati sa fac. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| NDC12 a răspuns:

Ok, in primul rand la 50 kg esti ectomorf, deci ai avea nevoie de un gainer, mai mult decat proteine, ti-l recomand pe asta http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/ON-Serious-Mass-2-7-kg/, Daca nu vrei sa iei gainer, si vrei un supliment cu mai multe proteine decat carbo : http://www.megaproteine.ro/Proteine/Dymatize-Elite-Whey-Protein-2-200g/, iei 2-3 ori pe zi, in functie de necesarul de proteine, iar in portia de dupa antrenament sa adaugi 40-50 grame dextroza ( carbo ), pentru ca dextroza este un carbohidrat simplu si este o sursa de energie, iar tu dupa antrenament daca iei proteinele fara o sursa de energie, ele nu se vor asimila in muschi, corpul le va folosi pentru energie, dextroza este ieftina, in jur de 15 lei/kg. Asigura-te ca ai cel putin 5 mese pe zi bogate in proteine, inainte de antrenament poti cunsuma proteine + carbo, cum ar fi 100 grame piept de pup + cartofi prajiti,etc.
Fa-ti un program de antrenament corect,in asa fel incat sa lucrezi toate grupele de muschi.
Inca un sfat, daca vrei sa iei un supliment, proteine/creatina, nu conteaza ce, nu te uita dupa pretul produsului, el sa fie mai ieftin, pentru ca ce e mai ieftin nu e bun, mai bine iei ceva mai scump dar bun.

16 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Practică un sport de masă și mergi pe o alimentație variată, consultă și un nutriționist!
Pa, pa.

| xDavidx explică (pentru Legiuitoarea):

Ai nu mai spune! "userul anului " tu nici macar nu ai habar de ce vorbesti, ce te arunci sa dai sfaturi in toate partile. Lasa loc oamenilor priceputi!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru xDavidx):

Bună din nou.
Priceputule, mergi la un medic sportiv, atunci!
Pa, pa.

Da? Iar tu mai "mergi" odata la scoala! "piceputule" laughing

"Si-a corectat greseala" ce vrajeala poti avea in tine laughing

| Goldenboy97 a răspuns:

Poti sa cumperi Pro Gainer de la Pronutrition, este bun pentru tine. Dupa un timp poti sa treci la ceva mai de top. Daca vrei sa castigi in greutate trebuie sa mananci si mult, eu mananc 7mese + un shake pe zi.

| Cosmin86 a răspuns:

In primul rand la 50 kg nu mananci ce trebuie.

nu mananci ce trebuie si iei suplimente => arunci banii pe suplimente happy

proteine = carne, peste, branza, oua, lactate, unele legume ( fasole, soia, ciuperci ), migdale

carbohidrati ( de calitate ) = cartofi dulci, paste din grau dur, paine integrala, mazare, orez brun ( si alb merge daca nu-ti place brun ), fulgi de ovaz

La 4-5 mese pe zi, combini o sursa de proteine ( una singura ) cu o sursa de carbohidrati. Daca nu te saturi, mai bagi o salata de cruditati langa, cat mai variata ( obligatoriu sa cuprinda patrunjel crud - sau alta surse de verdeata ).

Intre mese ( si dimineata ) mananci fructe, pentru enzime ( ajuta la o asimilare mai buna ).

Dupa ce pui toate astea la punct te gandeesti la un supliment ( asta o sa dureze cel putin 3 luni, daca vrei sa faci o treaba buna )

| florynmondialul a răspuns:

Proteine= substanta provenita din mancare cu rol in hranirea celulei musculare= nu distruge organismul ci il hraneste!
ia mutantmass la mine a mers perfect+ creatina dymatize+4-5 mese pe zi si odihna multa si in 3-4 luni ai sa vezi rezultate!

| danutz9100 a răspuns:

In primul rand iti trebuie proteine cu carbohidrati.Eu am pus foarte bine masa cu nutrifort-r si mancare/apa multa - 3 luni de sala dar sa tragi bine.

| xDavidx explică:

Apropo, rog "nepriceputii" sa nu se bage! Nu cer pareri, cer sfaturi si indrumari. Cei obsedati de "cat mai multe funde" si care sar cu gura, fara sa gandeasca, mai bine sa nu se chinuie sa-si imparta parerea... ( cosmin86, raspunsul tau ila astept cel mai multwinking Multumesc!

| JohnnyBi a răspuns (pentru NDC12):

Si nu ai luat in considerare ca suplimentele sunt recomandate persoanelor peste 18 ani cu un motiv. dar na, cui ii mai pasa sad. si daca iei in calcul 2 g/kg corp de proteina, lui ii trebuie 100g/zi, o cupa din elite are cam 24g, si corpul asimileaza cam 80% din ea (intr-un caz fericit)...deci 3 cupe pe zi sa zicem 60g, mai adaugi sa zicem 250g pui (unde 28g piept pui au cam 8g proteina), mai adaugi ca si painea si alte alimente contin urme de proteine (care cap la coada se aduna)..si ia saracul pusti 160g proteina pe zi (sa zicem). adica 2 cupe din shake ala sau o parte din mese corpul nu le poate asimila si le elimina...adica pierde cam 40% din ce mananca, fiind prea mult. si in privinta carbo dupa sala alaturi de proteina (si izolat proteic, si dextroza) mi se pare prea mult.ori gainer, ori doar una din alea 2..parerea mea

| NDC12 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ca sa clarificam, suplimentele nu sunt recomandate doar persoanelor sub 18 ani, vezi ca induci oamenii in eroare. Pe site-urile de unde cumperi scrie " A nu se recomanda persoanelor sub 18 ani, si asta nu pe toate site-urile ", dar proteinele nu au nicio legatura cu varsta, le iei si din mancare, nu? Eu i-am spus sa ia de 2-3 ori pe zi,in functie de necesarul de proteine,el poate sa ia si o singura data daca vrea,dupa antrenament. I-am si spus ca e ectomorf,si la greutatea lui ar fi mai indicat ceva cu mai multi carbohidrati decat proteine,dar e alegerea lui,poate unii nu vor sa dea banii pe carbohidrati,ca ii poti lua din mancare,nu? Orez,cartofi prajiti, etc. In legatura cu dextroza si izolat proteic dupa antrenament, trebuie! Nu e deloc gainer, daca tu dupa antrenament iei doar proteinele, asa simplu cum sunt ele, fara nicio sursa de energie corpul le va folosi pentru energie, in nici un caz pentru muschi. E parerea ta, inteleg, dar documenteaza-te putin inainte, in privinta izolatului proteic + dextroza nu ai dreptate deloc, nici in privinta varstei, poti lua proteine si la 15 ani, si la 50. Eu zic sa ia doua cupe pe zi, dimineata la trezire, si una dupa antrenament.

Personal, nu am luat dextroza niciodata, dar proteinele simple dupa sala au mers bine...dar eu dupa sala mananc la maxim 45 de minute dupa shake. si inainte de sala mananc cereale integrale, care sunt un complex de carbo foarte bun. corpul isi trage energia in primul rand din grasimi, pe urma din carbohidrati, si intr-un final din proteine, in ordinea asta. si in privinta izolatului proteic + dextroza, am zis ca, dupa parerea mea, nu e diferit fata de proteina si atat. poate unora le intra, dar eu nu vad diferenta. inclusiv in a lua izolatul proteic si a manca decat carbo dupa sala, sau a manca proteine + carbo (la masa ma refer), eu nu am vazut nicio diferenta. si dextroza are un gust groaznic laughing.

Eu iau dimineata la trezire ( ora 7:30 ) iau un shake 100% whey gold standard asa simplu cum e si mananc, pe la ora 10 iau 5 grame creatina +20 grame dextroza si mananc iar. Si eu dupa sala la maxim o ora mananc,(Pana sa ajung acasa iau un shake dupa antrenament), e sala cam la 40 minute distanta de mine, pe jos nu cu masina, oricum nu cred ca face rau 40 grame dextroza in whey dupa antrenament, indiferent daca ar merge si fara sau nu, corpul le ia mai mult pentru energie daca nu ii dai si ceva care sa il ajute sa isi ia energia de acolo ( dextroza )

Eu ma trezesc la 8, mananc cereale integrale cu lapte si o cupa de gainer (pentru gust, cerealele sunt seci rau) si o banana. la 9 sunt la sala iau preworkout, dupa sala iau shake, in jur de 45-60 min dupa shake iau masa de pranz (e face 12, cu drumuri, ma, rog, aproximativ) la 4 mai mananc gen fructe + nuci (pentru acizi grasi, fructoza si fibre mai mult) si seara dupa 7 cina. momentan cresc cam 200 grame pe saptamana, si e ok in perioada de bulking... daca as lua si dextroza cred ca o sa cresc mai mult, dar sa vad. oricum trebuie sa schimb programul din ianuarie. si daca faci sala seara gen la 20.00 daca iei dextroza la 21.30 (ora sa zicem de final) e prea tarziu pentru carbo. Cristian Neagu sustine ca dextroza ca supliment cam pana in orele 16, pe urma mai bine o lasi o.O. fiecare cu corpul lui, dar carbo seara mi se pare aiurea si mie

Eu merg cam la sala pe la 9-10 maxim 10:30 termin (seara ), in legatura cu dextroza seara ai dreptate, e ceva logic, nu stiu cum de nu m-am gandit la asta, ti-am trimis cerere de prietenie, daca e sa mai vorbim, sa nu facem chat la intrebarea omului. Mersi pentru sfatul cu dextroza seara, nu renunt de tot la ea, dar pun mai putina 15-20 grame sa zicem.

| NDC12 a răspuns (pentru xDavidx):

Ok, in primul rand la 50 kg esti ectomorf, deci ai avea nevoie de un gainer, mai mult decat proteine, ti-l recomand pe asta http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/ON-Serious-Mass-2-7-kg/, Daca nu vrei sa iei gainer, si vrei un supliment cu mai multe proteine decat carbo : http://www.megaproteine.ro/Proteine/Dymatize-Elite-Whey-Protein-2-200g/, iei 2-3 ori pe zi, in functie de necesarul de proteine, iar in portia de dupa antrenament sa adaugi 40-50 grame dextroza ( carbo ), pentru ca dextroza este un carbohidrat simplu si este o sursa de energie, iar tu dupa antrenament daca iei proteinele fara o sursa de energie, ele nu se vor asimila in muschi, corpul le va folosi pentru energie, dextroza este ieftina, in jur de 15 lei/kg. Asigura-te ca ai cel putin 5 mese pe zi bogate in proteine, inainte de antrenament poti cunsuma proteine + carbo, cum ar fi 100 grame piept de pup + cartofi prajiti,etc.
Fa-ti un program de antrenament corect,in asa fel incat sa lucrezi toate grupele de muschi.
Inca un sfat, daca vrei sa iei un supliment, proteine/creatina, nu conteaza ce, nu te uita dupa pretul produsului, el sa fie mai ieftin, pentru ca ce e mai ieftin nu e bun, mai bine iei ceva mai scump dar bun.