E bine de început ce? Eu zic sa nu faci din toate aparatele cate puțin pentru că mușchii tai nu sunt obișnuiți cu efortul ăsta. Probabil a doua zi te vei trezi cu febră musculară la toți mușchii și nu vei putea trage cum trebuie. (Nu vei de randament) Lucrează zilnic o grupă și las-o sa se odihnească până săptămâna viitoare gen fă azi piept, mâine spate, poimâine picioare, apoi umeri, brațe. Și reiei antrenamentul săptămâna viitoare. Când eram mic și m-am apucat de sala am făcut și eu o săptămână sau două circuit adică din fiecare chestie câte puțin și nu a fost bine, iar de atunci chiar daca se întâmplă să fac ceva timp pauză de la sala sau să fiu accidentat când mă întorc incep cu programul obișnuit.
Un răspuns ca acesta pe măsură mi-a trebuit, mersi.
în jur de 3-4 mese pe zi sanatoase și batoane proteice.
Batoane proteice nu e bine, căci ce e trecut prin fabrică nu e bun.
@Darth Niger
"Imi dau cu parerea pentru ca vreau si pentru ca pot ai ceva impotriva?" Tocmai asta e problema, vrei, poti si esti prost informat.
Nu sunt frustrat pe viata, sunt frustrat pe persoanele ca tine care n-au pasit in viata lor in sala dar se apuca sa isi dea cu parerea si sa vorbeasca ca prostii despre hormoni si alte lucruri ce tin de anumite exercitii si de alimentatie.
Asta e problema secolului 21, fake news-urile, toti au pareri formate pe baza a ce? Te-ai documentat, ai citit cumva vreun studiu avizat care spune ca asa e? Daca da vreau si eu sursele.
Ideea e ca toti au pareri si sustin niste chestii pe care nu le cunosc, doar pentru ca li se pare lor ca suna bine.
Nu stii, nu dai sfaturi, e simplu.
Creca esti genul care spune ca proteinele te umfla, si daca te desumflii iti atarna muschiul
Incerci sa pari ceea ce nu esti, stai jos ai 4!
E beton.o sa ai febra musculara cateva zile, probabil. Ai mare grija la inceputul antrenamentelor cu incalzirea ( inchieturi, ligamente etc ).
"a fost prima zi, și na nu sunt expert și nu prea am executat exercițiile corect. am fost cu un prieten"
Acolo la sala nu aveti instructori? Pentru ce mai dati o caruta cu bani?
Nu te apuca la 15 ani sa faci sala ca o sa iti afecteze hormonii de crestere.
Asta e un sfat prost, proteinele nu ii afecteaza organismul.
Dar nu asa de prost ca tine incat sa iti iei un raport
Habar n-ai ce vorbesti, de ce naiba iti dai cu parerea cand n-ai fost la sala in viata ta? Suferi de Dunning Kruger?
De unde pana unde ma cunosti tu pe mine de iti permiti sa ma insulti? am facut aceleasi studii impreuna? suntem prieteni sau rude? chiar daca as fi gresit sau nu, cine pastele tau de ignorant te crezi? vorbeste-i asa maica-tii, lu' taica-tu sau cui iti permite.
Imi dau cu parerea pentru ca vreau si pentru ca pot ai ceva impotriva? e interzis sa iti dai cu parerea cumva si nu stiam? decizi tu cine sa isi dea cu parerea si cine nu? in schimb eu nu insult necunoscuti pe net ca ultimul terminat si frustrat pe viata, tu de ce naiba iti dai cu parerea?
Nu ai altceva de facut decat sa te bagi in seama aiurea ca sa pari ceea ce nu esti? vezi-ti de mucii tai mai bine ca nu imi amintesc sa ma fi adresat unui scaiete ambulant