| Syda a întrebat:

Salut baieti,
nu de mult am inceput sa fac sala sunt inalt am 1.82 si foarte solid dar am o intrebare 2 prieteni de ai mei mau sfatuit sa folosesc creatina ei avand varste intre 18-20 fiind mai mari ca mine vream sa le urmez sfatul dar eu avand 15 ani vreau sa intreb pe cineva
Pot folosi creatina? ei ma sfatuise sa flosesc creatina monohidrat
stiu ca creatina nu ingrasa dar vreau niste raspunsuri multumesc mult

6 răspunsuri:
| SpaNu88 a răspuns:

In cazul tau, creatina nu este cea mai buna solutie

| Nickname1890 a răspuns:

Daca mi-ai fi spus si cam cum te antrenezi ti-as fi dat un raspuns. Vrei sa cresti in greutate?

Foloseste creatina daca vrei sa mai cresti in masa musculara sau ai niste antrenamente FOARTE intense.

| Syda explică (pentru Nickname1890):

Nu nu vreau sa cresc in greutate vreau sa scad putin si sa transform grasimea in masa musculara asta vreau eu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Syda):

E imposibil sa transformi grasimea un muschi, o celula nu se poate transforma in alt tip de celula.

Tu vrei sa slabesti si apoi sa pui muschi ( nu le poti face pe ambele simultan ), cand pui muschi cresti in greutate ( doar nu sunt cu aer ).

La 15 ani lasa creatina, asigura-te ca ai 4-5 mese bogate in proteine si ca supliment poti lua un complex de vitamine & minerale si l-carnitina ( ajuta la arderea grasimilor ) si sa bagi 20 de min cardio dupa fiecare antrenament cu greutati sau dimineata, 3-4 sedinte / sapt.

2 ore pe zi = antrenament stupid, dupa 1 ora deja devine contra-productiv ( scade productia de testosteron si hormon de crestere si ajungi sa arzi masa musculara si sa te supra-antrenezi ).

4 sedinte de 1 ora pe saptamana sunt suficiente pentru progrese optime, mai mult deja o sa progresezi lent si mediocru, in sportul asta mai mult NU inseamna mai bine, un muschi are nevoie de 5-7 zile de refacere, daca vrei sa creasca, muschii cresc in zilele de odihna, NU LA SALA

| Nickname1890 a răspuns (pentru Syda):

Atunci nu folosi creatina. Grasimea nu se poate transforma in masa musculara nici cu slujbe. Ce poti sa faci este sa pui masa musculara si apoi sa dai jos grasimea, sau sa dai jos grasimea si sa ramai cu masa actuala.

| Syda explică:

Ma antrenez intens 2 ore pe zi duminica pauza vreau sa transform grasimea in masa musculara mentionez am 15 ani...