Depinde de picioare. De esti obisnuit cu miscarea, mergi mai repede. De esti sedentar, poti face si timpul dublu.
Depinde de teren. Daca e plat e una, daca e cu denivelari e alta poveste.
Depinde de citi km ai facut inainte in acea zi. Oboseala are mereu un cuvint greu de spus.
Depinde de vreme chiar (pe ploaie sau zapada si teren noroios te misti mai incet din cauza grijii la alunecare).
Un raspuns vag ar fi intre 30 si 40 de minute. Dar, dupa cum vezi, trebuie sa tii seama de mai multe aspecte. Si atunci poate fi un raspuns cu totul diferit. Un sedentar, pe teren denivelat si umed cu noroi va putea face si o ora si jumatate. Oboseste repede, are nevoie de pauze, ce inseamna timp pierdut. E doar un exemplu.
Hai ca ti-am despicat firul in patru! ☺
A, am uitat sa iti spun un record. Pe teren 20% la deal, pe piatra cubica, o echipa de sportivi pustani (13-15 ani) au facut 8 km in 30 de minute. Deci sper sa realizezi cit de vag poate fi raspunsul la intrebarea ta din cauza lipsei datelor.
30 de minute. Daca esti sprinten. 40 in mod normal. 60 daca esti olog ☺. Sper ca stii de gluma. Dar nu am de unde sa stiu cum mergi tu.
Dar pana acum ai fi putut vedea experimentind, facind acel drum.
Poate e drept ca n-are gropi sau n-o avea curbe, cine stie.
Un mers lejer - un km. in 15 minute. Un mers "intins" 10 minute. Mars rapid 7 minute.
40 de minute dar depinde cum mergi!
Daca mergi mai rapid si 30 ajung