Nu ai cum sa pui doar muschi fara grasime... daca se putea, nu se mai chinuiau toti sportivii cu "perioada de masa" si "perioada de definire".
Ce vrei tu e ceva de genul "cum sa conduc o masina fara sa ma urc in ea...".
Pai si tu ce suplimente bune in recomanzi
In primul rand ce alimentaiie ai. arata-mi si mie jurnalul tau de alimentatie.
CUM poate cineva sa-ti recomande suplimente, fara sa vada cate gr de proteina iti asiguri zilnic, cate grame de carbohidrati (simpli si complecsi), etc.
Suplimentele doar asa se iau, ca sa-ti completezi necesarul... altfel arunci banii, ca 90% din incepatori.
Off topic: exista cateva masini cu telecomanda (exceptandu-le pe cele de jucarie)
Si masini care se conduc singure, dar nu am gasit un exemplu mai bun
Pentru inceput nu poti creste in masa musculara fara sa te ingrasi. Ca sa pui masa musculara trebuie sa fii intr-un surplus caloric ceea ce inseamna ca vei pune grasime pe tine.
Singurul supliment pe care ti-l recomand; sa faci 2 ore de sala de luni pana sambata zilnic ..iti spun din proprie experienta, sunt mult mai batran decat tine, si am mers la sala in urma cu 6 luni, aveam 180 si 97 kg, acum am aceiais inaltime si 82 kg ..stau cel putin 2ore pe zi in sala; incep cu cardio usor; 20 min bicicleta, 20 eliptic, 10 min stepher, apoi 45 min banda, dupa care schimb tricoul si fac o ora forta, exercitiile impuse de antrenor, o zi picioare, una biceps, una triceps si spate ..astea ar fi stimulentele ideale.
bafta!
Stai 2 ore, dar nu faci forta 2 ore... 1 ora cardio, 1 ora forta...
Nu e cam putin doar 1 zi de pauza? Muschii cresc in zilele de pauza, tu daca le dai 1 singura zi pe saptamana => ei cresc lent.
Poate ar trebui sa-ti schimbi antrenorul.