| Mihaiwest a întrebat:

Ce suplimente nutritive îmi recomandaţi?

De 3 ani fac workout fără nici un fel de supliment nutritiv, dar acum m-am decis definitiv să îmi cumpăr, nu contează preţul, important să se simtă/vadă schimbările fizice. Din cîte m-am documentat sînt un mezomorf şi am nevoie de gainer care să conţină 40% carbohidraţi şi 30% proteină + glutamină dar am mereu dubii, adică îmi fac griji, cum o să mă fac după consumarea acestora, nu vreau să am grasime în exces şi nicidecum să slabesc. Vreau doar să prind în greutate prin creşterea masei musculare.

Mă antrenez:

1. Luni (Piept + deltoizi + triceps sural + abdomen)

3. Miercuri (Coapse cvadriceps + triceps + antebraţe + abdomen)

5. Vineri (Spate + coapse biceps femural + biceps + abdomen)

6. Sîmbătă (Sprint la deal 80m de 6 ori)

7. Duminică ( uneori fotbal sau odihnă)

După cum vedeţi am un program destul de activ, cred eu, pentru vîrsta mea.

Am 18 ani, 170cm, 70 kg. Iată şi cîteva poze cu mine am ataşat la acest articol.

1. http://i40.tinypic.com/jzchva.jpg

2. http://i39.tinypic.com/1hv04x.jpg

3. http://i42.tinypic.com/9qeps1.jpg

4. http://i39.tinypic.com/izuuiu.jpg

Am de gînd să cumpăr :

- Gainer (Hyper Mass 5000 5kg sau Mass 20 4086g sau Serious Mass 5455g...ş.a)

- Creatine (100% Monohydrate) 1kg

- Glutamine Powder 300g

Deci întrebarea este: Ce suplimente îmi recomandaţi? Cu gainer ar trebui si concentrat proteic? (Power Pro 4kg). Odată cu aceste suplimente ar trebui să schimb ceva în program?

Merci mult pentru atenţie. (FUNDA).

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Daca nu conteaza pretul, ia frate asa :

- gainer : muscletech mass tech
- pre-workout : no-explode de la BSN

O sa te duca la 600-700 pe luna, dar se merita fiecare leu

| Mihaiwest explică (pentru Cosmin86):

Acum ai dat un raspuns concret )) O sa tin cont.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihaiwest):

Ti-am dat cateva suplimente de la care chiar am simtit ceva... din pacate la 80 % din suplimente nu simti nimic

spor la treaba

11 răspunsuri:
| Rau1Alberto a răspuns:

Salut,
Gainer-ul si GFX-ul sunt indicate pentru tine.
Ele te vor ajuta destul de mult sa mai pui ceva pe tine.
Cat despre programul tau:
Spate + Biceps
Piept + Triceps
Astea sunt pentru definire.
Iti si explic de ce:
Cand faci piept, inpingi din triceps..deci automat dupa ce gati cu pieptu esti cam obosit pentru triceps.E bun in caz ca esti in perioada de definire, sa arzi calumea..numa tu nu trebuie sa arzi nimic.
Atunci eu zic sa faci ori o grupa pe saptamana gen:
Luni : Piept / Marti: Spate / Miercuri: Umeri + Trapez / Joi: Brate / Vineritongueicioare
ori:
Luni: Piept + Biceps / Marti: Spate + Triceps / Miercuri: Picioare / Joi: Umeri + Trapez / Vineri/Sambata/Duminica: Cardio / Pauza.
Cand faci piept cu biceps esti odihnit in permanenta
Cand faci spate cu triceps esti odihnit in permanenta
Tu cum faceai invers erai mai obosit, deci nu puteai trage maxim.
Sper ca ai inteles ce am vrut sa iti zic,
Succes in continuare!

| Mihaiwest explică (pentru Rau1Alberto):

"Cand faci piept, inpingi din triceps..deci automat dupa ce gati cu pieptu esti cam obosit pentru triceps." Apreciez si stiu ca nu e comod sa faci asa (in programul meu era pieptul si tricepsul sural (gastrocnemian :D http://www.ortokinetic.ro/files/tendon-achilian.jpg ) Apreciez rasp tau.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Rau1Alberto):

"Luni: Piept + Biceps / Marti: Spate + Triceps", o alegere foarte proasta

mai gandeste-te inainte sa recomanzi prostii

| Rau1Alberto a răspuns (pentru Cosmin86):

Deoarece?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Rau1Alberto):

Vezi propriul tau raspuns... tu singur ai spus ( si ai dreptate ) ca tricepsul participa la piept si bicepsul la spate

deci luni faci biceps si marti spate? dupa doar 1 zi? face spate cu bicepsul nerefacut 100 %? ( analog faci luni piept si marti triceps )

ori faci piept-triceps si spate-biceps in aceeasi zi, ori lasi 1-2 zile intre ele ( gen luni piept-biceps si miercuri sau joi spate-triceps, nu fix dupa )

| Rau1Alberto a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai dreptate in ceia ce zici nu zic ca nu, dar crezi ca ii mai bine ce face el?
Daca ai vazut face doar de 3 ori pe saptamana, unii chiar nu au vreme de o saptamana intreaga de antrenament si de aia ii antrenamentul mai aiurea.
Si daca vei zice " Pai antrenament pentru 3 zile nu este ".
Sunt de acord cu tine, cel mai indicat si pe care il am si eu ii de o grupa pe zi.
Acuma ca el nu poate decat 3 zile ii alta treaba, sau cine stie. poate are el antrenamentul gresit.

| greyhound a răspuns:

Cred ca ai venit aici sa te lauzi happy ca nu stiu ce mai vrei sa pui pe tine si sincer nu prea halesc faza cu "n-am luat suplimente"winking
Dintre cele 3 gainere, primul e si cel mai ok. Al doilea are prea putine proteine, al treilea prea multi carbo (tu fiind mezomorf).
Cu gainer, nu-ti mai trebuie concentrat de proteine.
Ce-i drept, zic ca mai bine iti iei whey si dextroza, si iti pui tu ce proportii vrei ca sa nu te ingrasi.
Programul tau de antrenament mi se pare neobisnuit, cu 3 grupe pe zi, amestecate.
Ar trebui sa faci picioarele separat, ca vad ca esti deficitar aici.

| Mihaiwest explică (pentru greyhound):

Crede ce vrei happy mersi pentru raspuns. Si daca ma crezi )), de asta si vreau suplimente deoarece am cam ignorat picioarele in multe programe de antrenament.

| enonimox a răspuns:

Mutant mass 6 kg 300 lei