Mijlocașul central e zic eu cel mai important post dintr-o echipa, el trebuie sa depună cel mai mult efor făcând fata și în apărare și pe fazele de atac, în general trebuie sa fie un jucător foarte tehnic, majoritatea mingilor dintr-un meci ajung la el. Sincer am făcut fotbal 6 ani dar dacă am jucat de 2 ori mijlocaș central e mult, este o munca foarte epuizanta și necesita foarte multa tehnica, de obicei el este și căpitanul echipei.
Trebuie sa faci faza ofensiva dar si cea defensiva, trebuie sa preiei mingi de la fundas dupa sa faci un dribling si pasezi atacantilor sau sa incerci sa tragi la poarta, postul de mijlocas e preferatul meu chiar daca trebuie sa alergi foarte mult, in toate partile
Depinde in primul rand in ce sistem joaca echipa si ce rol primesti ca mijlocas central poti fi ofensiv sau defensiv ori una ori alta, principalele calitati ar fi : rezistenta, viteza, tehnica in viteza, finalizare, clar viziunea paselor si siguranta tu dai ritmul jocului. Daca joci mijlocas defensiv tu legi defensiva de mijloc si atac trebuie sa fiu un bun pasator si un mare luptator in fata aparari deoarece ai dueluri numroase cu diferiti jucatori si clar pozitionarea tactica e importanta, daca joci ofensiv ai alt rol acolo trebuie multa tehnica si idei care sa aduca cat mai multe mingi in fata porti pentru a marca atacanti