Scobarul ...este cel mai "parsiv" peste deoarece este foarte precaut atunci cand manca, motiv pentru care se cere o montura fina.
Eu pescuiesc pe raurile Lapus si Somes (Maramures), cu o varga de 6 m, firul principal de 0, 14(0, 12), forfacul de 0, 10(0, 8), pluta de 1, 5 gr.3 alice pentru echilibrat, ultima alica fixata la o distanta de 20 cm fata de carligul nr. 12 (Gamakatsu). Pluta va fi in asa fel reglata,functie de adancimea apei, incat momeala sa se tarasca pe fundul apei.
In general scobarul il gasesc in locuri cu apa adanca, unde cursul este mai lent si nu de putine ori acesta este localizat si in zonele de repezis, la apa mica.
Momeala folosita in perioada de vara este arpacasul(grau)fiert, viermi,"cus-cus"(paste fainoase)si iarna folosesc rama rosie sau larve de libelula.In anumite zone din tara se foloseste si paine facuta cocolos.
Atentie mare la pluta, scobarul "trage" foarte discret, iar intepatura trebuie facuta instant.
Pe raul Mures pescuiesc eu. Dar acuma nu stiu daca merge bine scobarul caci acuma dau la spinning la clean. Scobarul sta si in zona cleanului adica in apa nu foarte adanca asa de 70cm -1m. Apa e in zona de munte
Armatistul82 întreabă: