anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot deveni mai bun la skandenberg? O dată pe săptămână fac skandenberg cu profesorul meu de chimie,se chinuie să mă pună. Ideea e că vreau să-l pun eu pe el,o tehnică bună poate face diferența? Anul acesta nu cred că voi reuși,poate la vară cu mult efort. Nu mi se pare foarte bun, are 95 kg si 1.87. Aș dori să-mi spuneți care sunt cele mai bune exerciții ( cu gantere de preferat ) pentru acest sport. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Cu ganterele nu faci mare lucur pentru skandenberg.

cel mai bun antrenament de skandenberg e la rupere, cu alti oameni mai puternici decat tine, la mese speciala.

un antrenament la sala arata ceva de genul :
http://www.youtube.com/watch?v=c2Xf9JgeBis

Cu gantera poti face izometrie...si cam atat, in niciun caz flexii.

18 răspunsuri:
| Doctorfishadi a răspuns:

Tehnica este foarte importanta! Eu sunt un tip solid,insa un prieten ma facea in liceu cu o mana la spate si era piele si os, avea putina masa musculara, dar nu era cine stie ce, dar tehnica lui m-a impresionat! Isi punea toata forta deodata intr-un singur atac, eu eram mai defensiv! Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Adica iti pica risingul laughing

daca esti solid intra in hook si o sa vezi ca nu te mai da asa usor

| Doctorfishadi a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu ma lasa, avea incheietura foarte puternica, nu sunt slab la acest sport, si acum ii fac si pe cei care trec de suta de kile! Dar pe ala ori iesea 1 la1 ori ma facea el, de cateva ori l-am dat, dar de cele mai multe ori! Viteza si puterea de atac erau uimitoare, Insa daca rezistai primului si la al doilea atac il faceai usor de tot si cu 1mana la spate!

Eu practic sportul asta competitional, de-aia comentam despre el happy

antreneaza izometria si tine mereu spatele conectat, asa ii opresti primul atac.

un ex. bun : o tractiune cu incheietura indoita ( flexata ), dar te opresti la 90 de grade ( sau mai sus putin ) si ramai acolo. cand o sa poti sa te tii 30-60 de secunde in pozitia aia ( fara sa-ti desfaca incheietura ), atunci o sa poti sa rezisti unui atac.

Merci,cand ma intalnesc cu el il provoc!

Cu placere

Si pleaca tare la "go" + armeaza incheietura in timp ce pleci, nu inainte ( ca altfel peirzi 0.5 secunde s-o indoi si timpul ala e suficient ).

nu uita : tot corpul, o miscare de tras spre tine pe diagonala ( altfel nu intra spatele - grupa mare - in miscare )

Eu faceam asta inainte!

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Salut! Pentru a progresa, este mai bun sportul în sine cu alții care au o forță mai mare decât tine sau antrenament la sală?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Clar sportul in sine ( ca la orice sport, nu o sa devii niciodata bun la basket sper exemplu facand tractiuni, trebuie sa faci efectiv antrenament de basket ).

Dar ANTRENAMENT inseamna antrenament, nu meciuri. La antrenament faci forta sau inveti tehnica, nu palmares ( nu te duci la antrenament sa pui oameni, te duci sa te intaresti ).

Bine,mulțumesc!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://www.youtube.com/watch?v=qPNXl1flf8c

Cam asa arata un antrenament. Bine, ei cam trag la palmares, dar intelegi ideea.

| DiamondShine a răspuns:

Exersand.

| dyk3yy a răspuns:

Poti sa imi explici si mie tehnicile hook, push, top-roll? Si pentru ce tip de oameni sa folosesc diferite tehnici, si cum sa combat tehnicile? Am citit pe site-ul brat de fier despre ele dar nu prea am inteles.

| Cosmin86 a răspuns (pentru dyk3yy):

Stai ca acum am vazut postarea asta, nu am primit notificare

site-ul brat de fier sucks, propune sa te antrenezi cu exercitii de culturism ( gen bara Z ) pentru skandenberg rolling on the floor

vezi pe armpower.net

| dyk3yy a răspuns (pentru Cosmin86):

Mersi.

| AnaKk1N a răspuns:

Incearca sa iti lucrezi bicepsul cu ganterele. Asta te va ajuta foarte mult.
Poti lua exemple de aici : http://www.culturism.ro/antrenament/exercitii-biceps.html

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnaKk1N):

Bicepsul nu ajuta la skandenberg

Dieta e importanta decat daca te antrenezi pentru culturism mult volum asa forta poti creste mult si cu dieta de om normal 2000-2200 kcal in 2 3 mese eu asa fac si la 73 kg fac cu 30 kg la umeri gantera într-adevăr 3 repetari doar cu 25 fac mai multe dar forma corecta si flexii incheietura cu gantera cu 25 kg cu dieta proasta am ajuns la performanta asta totusi bine clar e o forta buna dar nu ceva wow probabil cu dieta mai buna se putea ajunge la numerele astea mult mai repede dar numerele de le-am zis eu la exercitiile respective pot fi atinse si cu dieta proasta sau fiind mai slabanog pentru ca nu sunt ceva wow