| andrei1498 a întrebat:

Salut.Cum sa stiu cate calorii ard? As vrea sa slabesc. Am 14 ani si 1.74m. Eu mi-am instalat o aplicatie Myfitnesspal mi-am pus datele si cica ca sa slabesc trebuie sa mananc maxim 2. 200kcal. E adevarat pentru mine? Si am mai citit pe net ca trebuie ca sa slabesti sa arzi mai multe calorii de cat mananci.Cum sa ard atatea calorii? de exemplu 2500-2700? ca daca alerg 30 minute abia ard 150-200

2 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Ca sa afli cate calorii azi poti sa folosesti un site ca asta de mai jos care o sa iti spuna cate clorii consumi. Eu zic sa iti bagi datele si sa alegi ca esti sedentar iar caloriile consumate prin miscare sa le calculezi separat zilnic, cam 3-500 pe ora in functie de intensitate.

https://www.calculator.net/calorie-calculator.html

Acum, ce nu ai zis tu e greutatea la care esti, pentru ca necesarul caloric creste o data cu greutatea, organismul tau are nevoie de mai multe calorii ca sa se mentina la 130kg decat are la 70kg. Deci e posibil sa slabesti su cu 2200. Atat timp cat esti sub necesarul zilnic o sa slabesti, cu cat esti mai departe in jos de necesarul zilnic o sa slabesti mai repede.

Acestea fiind spuse, ai notat bine ca arzi destul de putine calorii facand sport, asa ca e mai usor sa nu manaci caloriile decat sa te chinui sa le arzi dupa. O sa ai nevoie un cantar de bucatarie si un site ca cel de mai jos. O sa cauti alientul pe care urmeaza sa il manaci si o sa cauti cate calorii are iar in fiecare zi trebuie sa te asiguri ca suma totala a caloriilor alimenteleor pe care le-ai mancat e sub necesarul tau calorc de mentinere. Dupa ceva vreme o sa cam inveti cate calorii are fiecare chestie, dar la inceput o sa fie de munca.

https://calorii.oneden.com/

Cateva sfaturi pe langa.
1. Vezi sa te asiguri ca manaci destule proteine, pieptul de pui, oale fierte si branza degresata pot sa apara la fiecare masa. sunt satioase si sarace in calorii.
2. Invata sa gatesti. Nu trebuie sa faci nimic complicat, dar mancare gatita de tine e mai usor de urmarit decat alta mancare in care nu stii ce si cat s-a pus. E greu sa estimezi cate calorii are o mancare pe care acum o vezi prima data.
3. Evita sucurile, produsele de patiserie si dulciurile. Stiu, la toti ne plac dar au extrem de multe calorii pentru cat de mici sunt. Pe langa asta, exista fructe precum strugurii, bananele si ciresele care desi sunt fructe sunt destul de bogate in calorii.
4. Stiu ca am zis ca e mai usor sa nu manaci caloriile decat sa te chinui sa le arzi dar tot trebuie niste miscare. nimic deosebit, o plimbare pe jos sau cu bicicleta de 30 min zilnic e suficient
5. cand te simti mai increzator fa-ti un abonament la o sala. Nu trebuie sa folosesti nu stiu ce greutati grele dar slabitul manaca si din masa musculara deci antrenamentul de forta ajuta impreuna cu consumul de proteine ajuta sa pierzi ceva mai putina.


Na, acum repeti treaba asta vreo 6 luni, si o sa vezi ca o sa ai nevoie de haine noi ca cele vechi sunt prea largi. In functie de reutatea la care esti, si cat de agresiv e deficitul caloric poti sa slaesti pana la 1kg pe saptamana.

| SmartASS123 a răspuns:

Uite ce e, dacă vrei să slăbești, trebuie să înțelegi mai întâi un lucru esențial: nu există o soluție magică sau rapidă pentru pierderea în greutate. Nu poți să slăbești rapid și sănătos, iar dietele stricte sau excesive te pot afecta grav, în special la vârsta ta. Aplicațiile de genul MyFitnessPal pot fi utile pentru a-ți urmări caloriile și nutrienții, dar aceste aplicații nu sunt perfecte și pot fi greșite uneori.

În ceea ce privește numărul de calorii pe care ar trebui să le consumi, depinde de mai mulți factori, inclusiv de nivelul tău de activitate fizică. În general, o persoană sedentară ar trebui să consume mai puține calorii decât cineva care face multă mișcare. Pentru tine, un consum de 2.200 de calorii pe zi poate fi un început bun, dar trebuie să urmărești să consumi alimente nutritive și să faci mișcare fizică regulat pentru a ajuta la arderea caloriilor.

Despre arderea caloriilor, trebuie să înțelegi că nu toate activitățile fizice sunt create egale. Dacă alergi 30 de minute și arzi 150-200 de calorii, asta e o realizare bună pentru cineva care abia începe să facă mișcare fizică. Dar dacă vrei să arzi mai multe calorii, trebuie să faci activități fizice care sunt mai intense și mai solicitante, cum ar fi alergarea rapidă, înotul sau ridicarea de greutăți.

Totuși, trebuie să fii atent să nu supraestimezi câte calorii arzi. Multe aplicații și echipamente de fitness pot da informații inexacte despre numărul de calorii arse, iar acest lucru poate fi o problemă atunci când încerci să urmărești numărul de calorii pe care le consumi.

În general, dacă vrei să slăbești, este important să combini o alimentație echilibrată și sănătoasă cu exerciții fizice regulate și un somn adecvat. Iar dacă dorești mai multe informații sau sfaturi pentru a slăbi într-un mod sănătos și sustenabil, cere ajutorul unui medic sau a unui nutritionist.