| Syotos a întrebat:

Salut, cum se iau ouale de prepelita cu lapte si banane? Ceva reteta mod de administrare, bla bla bla?

Răspuns Câştigător
| cata55 a răspuns:

Aici sunt mai multe retete:Oua fierte I
15 oua
1 lingurita sare de bucatarie
1 lingurita otet
Ouale se introduc intr-un vas cu apa rece in care s-a adaugat sare si otet.

Se obtin:-oua moi la o fierbere de 2-3 minute

oua cleioase la o fierbere de 4 minute

oua tari la o fierbere de 7 minute

Oua fierte II(oua romanesti)
15 oua
1 lingurita sare de bucatarie
1 lingurita otet
Se da apa in clocot, se adauga sarea, otetul si continutul oualelor.Se pot obtine oua moi, cleioase sau tari in functie de cat timp se fierbe

Oua fierte in saramura
10-15-30 oua(in functie de capacitatea borcanului)
frunza de dafin
sare
otet
cimbru
boabe de mustar
usturoi
vin alb
In functie de capacitatea borcanului si a preferintelor se dozeaza ingredientele amintite.

Ouale fierte tari (7 minute) se decojesc, se aseaza in borcane peste care se toarna saramura.Se inchide ermetic borcanul.

Ou crud in lapte(sodou)
5 oua crude
1 lingurita zahar
1 pahar de lapte
2 linguri de rom
Ouale batute se freaca cu zahar, se adauga laptele, romul.Se amesteca bine apoi se bea rece.

Bautura cu ou pentru raceala
5 oua
1 pahar de apa
2 linguri de rom
1 felie de lamaie
zahar
Se bat ouale cu zahar (dupa gust) se adauga romul, apa fierbinte si lamaia.Se bea calda.

Limonada cu ou
5 oua
o lingurita de zahar
sucul de la o portocala sau de la o lamaie
1 pahar de apa rece
Ouale batute cu zahar, se amesteca cu sucul de citrice si se completeaza cu apa.

Oua cu vin
10 oua
zahar
1 paharel de coniac
1 pahar cu vin rosu
10 oua batute cu zahar(dupa gust) se amesteca cu coniac si vin rosu.Se bea rece.

Oua cu cascaval la cuptor
300 gr. cascaval
30 oua
30 gr. de unt
1 pahar de smantana
sare, piper
Cascavalul se rade pe razatoare. Jumatate din cantitate se pune intr-un vas de inox uns cu unt.Peste cascaval se pun ouale sparte, cu atentie sa nu se desfaca.Se mai pune smantana batuta cu putina sare si piper, iar deasupra se acopera cu restul de cascaval ras.Se introduce la cuptor.Se servesc calde.

Oua moi cu sos
25 oua
5 felii de paine
sos de rosii
Se fierb ouale moi.Se prajesc feliile de paine in unt.Se aranjeaza feliile de paine fierbinti pe o farfurie intinsa.Pe fiecare felie se pun 5 oua fierte si curatate.Peste ele se toarna un sos de rosii cald.Se servesc calde.

Oua in cartofi
20-25 oua
100 gr. unt
5-6 cartofi
sare, piper
La cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat se adauga sare si piper.Intr-un vas incasabil sau din inox, uns cu unt, se aseaza piureul de cartofi.Se fac gauri destul de adanci, apasand cu dosul lingurii de lemn, si se sparge cate un ou in fiecare adancitura.Deasupra se presara mici bucatele de unt si se introduce vasul in cuptor.Se servesc calde.

Oua cu sos de ceapa
25 oua
felii de paine prajite in unt
30 gr. unt
1 lingurita de faina
1 ceapa sau 5-6 fire de ceapa verde
1 pahar de vin alb
Se fierb ouale tari. Ceapa se taie feliute si se pune sa se moaie bine intr-un vas de inox, pe foc mic.Se adauga faina.Se stinge cu vin.Se adauga sare, piper si se lasa sa fiarba in vin. Ouale se curata, se taie in jumatati si se introduc in sos.Se servesc cu paine prajjita in unt.

Oua picante cu hrean
10 oua
o lingurita de faina, hrean
1 pahar si jumatate de smntana
Se fierb ouale, se decojesc, se taie jumatati si se aseaza intr-un vas incasabil.Se presara sare si hrean ras pe razatoarea mica, se toarna smantana amestecata cu faina si se introduce vasul in cuptor.

Oua brasovene
35 oua
7 lingurite de sos de rosii
sare, piper
200 gr,. taitei subtiri
40 gr. unt
100 gr. cascaval, pesmet
Se fierb taiteii cu sare timp de 15 minute.Se fierb ouale ca sa ramana galbenusul cleios.Intr-un vas rotund de sticla incasabil, uns cu unt si pesmet, se aranjeaza taiteii amestecati cu unt si branza rasa, in mijloc se pun felii de oua, iar deasupra se acopera cu sosul de rosii in care se amesteca sare si piper.Se introduce vasul in cuptor pentru 5-10 minute.Se servesc calde.

Oua cu ciuperci
40 oua
100 gr. unt
200 gr. ciuperci
1 pahar de lapte
200 gr. cascaval
1 lingura de faina
Ciupercile se toaca si se calesc in unt pana scade zeama.Se pregateste sosul alb din 50 gr. unt incalzit pe foc in care se introduce faina si se incorporeaza laptele. Ouale fierte si curatate de coaja se aseaza intr-un vas uns cu unt peste care se pune cascavalul ras, sosul alb si ciupercile.Se introduce vasul in cuptor pentru circa 10 minute.

Oua moi cu rosii
30 oua
4 rosii
100 gr. cascaval ras sau telemea
slanina
Rosiile taiate in doua, curatate de pielite se prajesc in unt. Ouale se fierb moi.Se taie slanina foarte subtire.Se rade cascavalul.Peste rosiile fierbinti, se pune cate un ou moale si se acopera cu un strat de cascaval ras.Se inconjopara cu felii de slanina si se servesc imediat.

Oua cu spanac
30 oua
25 gr. unt
jumatate de kg. de spanac
1 lingura de faina
jumatate de pahar de lapte
Se fierbe spanacul, se strecoara si se obtine o pasta cu o lingura de lemn.Se amesteca cu faina, unt, lapte si se pune pe foc sa se ingroase.Se fierb ouale.Se pune spanaculpe un platou si pe deasupra se pun ouale.

Oua fierte cu maioneza
25 oua
maioneza
patrunjel verde
Se fierb ouale tari.Se prepara maioneza, ouale fierte intregi se aseaza peste maioneza.Se presara patrunjel verde tocat si fin si se servesc.

Oua italienesti
30 oua
2 cepe
2 linguri de unt
jumatate de pahar de vin alb
1 lingura de faina
sare, piper, patrunjel verde
jumatate de pahar de apa
Se fierb ouale tari.Se separa albusurile de galbenusuri.Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare, piper, faina, apoi se toarna vinul si apa.Peste sosul pus intr-o farfurie se aseaza albusul ras, galbenusurile intregi si patrunjelul.

"Ratuste" din oua
5 oua
ridiche de luna
salata verde
boabe de piper
1 morcov, scobitori
1 lingura de mustar, verdeata
5-6 linguri de smantana
Se fierb ouale tari si se decojesc.Se ia cate un ou si se aranjeaza ca o rata.La capatul gros se pune o ridiche curatata, fixata in ou cu o scobitoare.Se infig doua boabe de piper drept ochi, iar sub ridiche o fasie mica si ascutita de morcov, drept cioc, prinsa tot cu o scobitoare.

Se amesteca mustarul cu smantana pana la obtinerea unui sos.Pe foi de salata se aseaza ouale aranjate ca niste ratuste.

Oua cu branza
25 oua
sare, piper
10 linguri de branza de burduf
10 rosii tari
10 linguri de sos alb
Ouale se fierb tari.Rosiile se scobesc de miez.In fiecare rosie se aseaza cate o lingura de branza, oua taiate in jumatati si deasupra cate o lingura de sos alb, amestecat cu sare si piper.Se mai presara putina branza si se introduc in cuptor.Se servesc calde.

Oua pe mamaliguta
20 oua
2 linguri de smantana
1/4 kg. de malai
2 linguri de unt
3/4 l lapte
Se prepara o mamaliguta moale din lapte, sare si malai, se amesteca cu o lingura de unt, una cu smantana si se toarna intr-un vas de jena.Se formeaza cu dosul lingurii de lemnadancituri in mamaliga si in fiecare adancitura se pun ouale.Se introduce vasul in cuptor pana ce albusul se intareste.Se servesc fierbinti, cu unt si smantana.

Ochiuri pe slanina
30 oua
piper, sare
100 gr. slanina
Slanina se taie felii si se prajeste.Se aseaza ouale sparte pe slanina soi se lasa pe foc pana se coaguleaza albusul.Se presara piper si sare pe oua.

Ochiuri pe ciuperci`
20-25 oua
1 ceapa
jumatate de kilogram de ciuperci
20 gr. unt
Ciupercile se spala bine si se taie felioare. Ceapa tocata marunt si se inmoaie bine pe foc mic. Se adauga ciupercile, se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ciuperci.

Se pregatesc ochiuri romanesti. Se aranjeaza ciupercile pe un platou si se adauga deasupra ochiurile.

3 răspunsuri:
| Rares95 a răspuns:

Cred ca se referea la administrare, in scopul de a mari masa musculara de la proteine, nu sa pregateasca masa de revelionrolling on the floor

| Syotos explică (pentru Rares95):

Nu esti normal ma gras rolling on the floor.

Ou crud in lapte(sodou)
5 oua crude
1 lingurita zahar
1 pahar de lapte
2 linguri de rom
Ouale batute se freaca cu zahar, se adauga laptele, romul.Se amesteca bine apoi se bea rece.


Asta ii buna happy

| Rares95 a răspuns (pentru Syotos):

laughing)))

Întrebări similare