Se mai face judo? wow
in orice caz, in artele martiale japoneze, sunt cateva lucuri care te porpulseaza enorm, dar, din pacate, te nasti cu ele
1. ca in orice altceva: sa ai talent
2. ca in orice alt sport: sa ai/poti sa faci destul de repede conditie fizica... mai ales la judo care implica si ridicarea adversarului
3. asta nu o sa iti placa, pentru ca e ca mistic, dar in artele martiale japoneze este energia interna, intr-un cantonament am vazut o demonstratie de am ramas cu gura cascata:
un antrenor pune o centura alba (avea 1 luna de cand a inceput) sa il ridice, tipul era ditamai malaul, antrenorul era cu mai mult de un cap mai scund, si il ridica fara nici o problema, nici macar nu s-a chinuit, antrenorul spune: acum ma gandeam la ce am mancat dimineata... ridica-ma din nou... MAMA, S-A FACUT ROSU MALAUL, A TRAS, A TRAS, SI IN SFARSIT IL RIDICA PUTIN, PUTIN DE LA SOL, apoi antrenorul spune: acum m-am concentrat si mi-am trimis energia (ki-ul) in jos
morala: cu cat ai mai multa energie interna, cu atat progresezi mai repede
deci este realizabila... daca ai noroc!
Nu e nimic "mistic" legat de ki, poate fi masurat cu un detector de caldura (heat detector). Si se poate dezvolta prin exercitii specifice de respiratie si miscare.
Chestia cu "ridicatul" o poate face cam orice centura neagra (la noi se obtine o centura neagra dupa 6 ani si DOAR daca treci toate examinarile. Daca pici o examinare, sa zicem la centura albastra, mai dureaza +1 an pana la neagra).
Pe bune?!? POATE FI MASURAT CU UN DETECTOR DE CALDURA, energia care vine din punctul central (putin deasupra centrului de greutate) si care poate fi trimisa prin maini, picioare si unde ai nevoie si care ia ani sa fie antrenata in miscare... si care MAI ALES, POATE AMPLIFICA ENORM FORTA LOVITURII, dar care nu are nici un "organ" anatomic care sa o produca?!?
iar tu spui ca e doar caldura, si ca poate fi "masurata"... poti sa masori si cu cat poate amplifica forta unei lovituri?!?
si care E PUR MISTICA, pentru ca dpdv stiintific este IGNORATA TOTAL INTREAGA IDEE!
ai un link, sau trebuie sa te cred pe cuvant la chestia asta?!?
Cateva masuratori:
http://www.ipn.at/ipn.asp? AQB
https://www.chienergyheals.com/......iophotons/
Si aici alt set de masuratori:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2722212/
Ai macar 2 ani de antrenamente legate de "ki"? Practici vreo arta martiala? Chestia cu "schimbarea greutatii" pot s-o fac si eu.
Centura nu prea conteaza.
Eu am fost campion european cu centura alba.
In general, am vazut ca la noi in Romania, centurile se dau ba de incurajare, ba de nu stiu ce, si mai putin pentru munca depusa.
Din cate am inteles, poti cere testul pentru centura, dar eu aveam doar 7-8 ani, si nu am stiut.Si astfel m-am lasat pentru ca nu am primit centura galbena in 2 ani
Pai m-am lasat de ani buni
Nu de sport de contact, dar de Judo, pentru ca vedeam cum antrenorii ii favorizau pe altii.
Spre exemplu, eu m-am chinuit sa iau si pantalonii de pe mine acolo. Aveam doar jumatate de kimono.Si lor le-au dat din prima tot kimono-ul(corect s-ar spune GI, dar na, acum vorbesc si eu in termeni pe care ii stie toata lumea).
Si nu era ca ar fi fost mai buni ca mine, eram printre cei mai buni din sala, pentru ca eram foarte ascultator. Daca imi zici sa fac 50 de flotari, 50 iti fac.
Hmm si eu fac sau faceam judo! si de 6 ani am doar centura portocalie, oricum daca chiar iti place sportul asta e realizabil sa iei multe centuri si medalii!
alexionut45 întreabă: