| Bilii a întrebat:

Salut.Daca fac 50 de pullups o zi si 50 de chinups o zi timp de 30+zile se vor vedea rezultate la maini, umeri, spate?
Eu fac de vreo 8 zile si nu prea vad niciun rezultat. Si fac si sala acasa

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Primele rezultate vor fi vizibile dupa 6 luni - un an si mai departe.

| johnnny123 a răspuns:

Ce rezultate ai vrea să vezi după 8 zile?
Băieții ăia cu mușchi pe care-i vezi pe internet practic locuiesc la sală.

| AnastasiaK a răspuns:

Ce înseamnă sala acasă? Sper că e clar din start că flotări, tracțiuni, abdome, genuflexiuni sau mai știu eu ce exerciții cu greutate corpului nu înseamnă sală.

| Bilii explică (pentru AnastasiaK):

Am 2 gantere de 10kg si 1 haltera de 20kg si fac c am ce face lumea la sala

| AnastasiaK a răspuns:

Pentru @Sistemulxxl:

Nu știu care dintr noi e înapoiat, dar l-aș vota pe cel care pune o întrebare, apoi dă ignore rolling on the floor Măcar puteai să pui punct la final ca să nu pari dobitoc

Revenind la întrebarea postată:
1. Rezultatele se văd în luni și ani, nu în zile.
2. NU faci ce face lumea la sală. De aia e și diferența între sală și exerciții acasă. La sală lumea crește greutatea progresiv astfel încât să facă 8-10 repetări. Tu probabil poți să faci câte 50 minim la majoritatea exercițiilor, deci deja ai trecut la rezistență, adica fibre roșii, adică nu hipertrofie.
3. Chiar și dacă faci totul ca la carte, mult mai mult decât antrenamentul contează alimentația. Surplus caloric. Regim hiperproteic. Că majoritatea fac sală, mănâncă o supă și 2 mere pe zi și se miră de ce n-au rezultate.

| Sistemulxxl a răspuns:

Ce e aia ''chinups''? Ai uitat limba romana?

| Bilii explică (pentru Sistemulxxl):

Cum se zice in romana

| dullcat a răspuns (pentru Bilii):

Se zice tractiuni.Trebuie sa te tii de aceasta rutina pentru luni bune pentru a vedea rezultate. Daca faci si tu ca multi care se duc la sala si se uita de fiecare data in oglinda ca sa vada rezultatul, vei ajunge repede dezamagit si iti vei pierde motivatia.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Sistemulxxl):

Dacă nu știi ce înseamnă sau nu-ți convine, cred că poți liniștit să nu-i răspunzi. Eu știu că ție Google Translate îți zice că-s tracțiuni, doar că sunt două tipuri diferite acolo și e mult mai comod să scrii "chin up" și "pull up" decât "tracțiuni cu priză supinație" și "tracțiuni cu priză pronație", plus că primii sunt termeni mult mai accesibili și cunoscuți, că de supinație și pronație n-a auzit toată lumea, iar unii nu le diferențiază.

Tu știi să le definești fără să apelezi la Google?