Nu se retrage nimic, daca numai ai consuma carbo timp de 3 zile ar parea ca au scăzut de fapt e lipsa glicogenului din muschi adica zaharul ala păstrat pentru sport in limita a 500 de grame, de asta trebuie fructe, legume zilnic si tarate de ovaz, proteine, eu am slabit 15 kg nu am ridicat greutati dar am mai multa forta
Ca fapt divers, la 6-7 luni de antrenament e recomandat sa iei 1 luna pauza (nu o amarata de saptamana), pentru refacerea tendoanelor.
Tipic, pur si simplu tipic. Luati proteine, faceti sala dar habar nu aveti de lucruri elementare din bodybuilding. Nu imi imaginez cum va apucati voi de un lucru fara un gram de cunostinte.
Eu nu am fost la sala 3 luni din cauza carantinei si nu am pierdut aproape deloc masa musculara. Marea diferenta este daca te misti cat de cat sau daca esti la pat. Daca stai o saptamana nemiscat, paralizat, da, pierzi muschi. Dar daca te misti, mergi, eventual un scurt antrenament acasa, va fi suficient sa te mentii in cea mai mare parte. Cred ca abia te-ai apucat de ai grijile astea, pe parcursul perindarii tale pe sala o sa mai iei pauze, mai pleci din tara, ocupatii, iesiri, se inchid salile. Nu e tragedie, trebuie sa te si distrezi , fa acasa cate ceva cand nu poti merge la sala si apoi revino in forta!
La servici as putea spune ca fac sport, ca fac miscare etc si de anul trecut fac dar n am luat niciodata o pauza de o saptamana.
Sunt destul de sigur ca procesul de retragere a muschilor dureaza cateva luni, ani.
In nici un caz nu se retrag muschii dupa o pauza, inca e benefica o pauza de cand in cand, pentru odihna si revigorare! Fara frica ca muschii nu se ''regrag'' asa repede
La picioare, fese ...si nu de culturist.
Scź ca am inteles gresit
Orice om are muschi fara ei nu ne am putea misca din loc
Muschii nu se retrag, ei se atrofiaza, dar asta in timp, nu intr-o saptamana, deci nu ai de ce te teme, multa bafta.