| RazvanC28 a întrebat:

De obicei cand urmeaza sa ma bat/sa fiu batut, imi creste adrenalina foarte mult si nu ma mai pot concentra pentru ce urmeaza sa fac. Ma antrenez bine si eficient, controlabil, dar cand ajung sa ma bat, incep sa tremur si sa ma dezorientez. Ce sa fac sa scap de asta? Sau macar sa imi mai scada..., nu vreau sa imi iau bataie sau sa ma chinui prin spitale. Nu sunt nici un mare bataus, dar vreau sa ma pot apara.

16 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ai putea incerca sa nu te mai bati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ști ce să faci că sa nu îți mai fie frica? Apucate de karate, sau box, arte marțiale, sport de contact sa fie, cu timpul vei avea tupeu și cu 5 sa te bati.

| RazvanC28 explică (pentru anonim_4396):

Am facut si karate, nimic...

| Cosmin86 a răspuns (pentru RazvanC28):

Cati ani ai facut karate? Si ce stil?

| RazvanC28 explică (pentru Cosmin86):

2ani, kyokushin

Si in 2 ani n-ai progresat deloc? De ce te-ai lasat?

M-am lasat din motive personale,
frate, stiu sa lovesc cu pumnul, cu picioarele, stiu tehnici, dar ti-am zis care e problema

Faceati sparring?

Da... rarut dar faceam, am prins mai mult din ce ma antrenam eu pe acasa=)

Inseamna ca n-a fost un club prea ok, trebuia sa schimbi clubul.

| Mopmop a răspuns:

Tinere. tu nu vezi padurea de copaci. Nu mai bine inveti cum sa eviti sa ai conflicte? E tare faza care ai scris" sa ma bat/sa fiu batut" Ca un sfat daca imi permiti: evita sa ai anturaj dubios si incearca sa ai prieteni cu preocupari asemanatoare cu ale tale. Si de ce nu, incearca sa iti gasesti o prietena. Te va tine ea in frau daca ai apucaturi spre violenta... Sper ca te-am putut ajuta! Bafta in viitor!

| RazvanC28 explică (pentru Mopmop):

Eu incerc sa evit pe cat posibil, dar sunt prea provocat.Incerc sa ma linistesc, dar degeaba.

| Mopmop a răspuns (pentru RazvanC28):

Unde anume esti provocat? Pe strada, la scoala sau in cartier? Incearca sa eviti locurile dubioase si mai ales in combinatia fatala cu alcoolul. Sper ca nu te-am suparat cu cele scrise!

| AlexValentinn a răspuns:

E ceva normal sa iti creasca andrenalina, nu ai cum sa elimini chestia asta, pentru ca bataia e o situatie mai incomoda sa zic asa si de aia organismul tau reactioneaza cu andrenalina ca sa te poata face sa reactionezi mai bine in acea situatie, andrenalina e o reactie normala a organismului si necesara pentru a face face multor situatii, nu numai batailor. Tu vrei sa zici ca esti foarte emotionat si panicat, pe langa andrenalina care este normal sa apara. Ca sa fii mai relaxat cand e vorba de batai, pur si simplu, va trebui sa te bati de mai multe ori, sa iti iei bataie sau sa dai, nu conteaza, iar la un moment dat creierul tau se va obisnui ca din cand in cand bataia face parte din viata ta si nu vei mai fi emotionat si stresat. Aceste emotii provin din faptul ca tu nu esti obsinuit cu bataia, intotdeauna cand creierul nostru intampina o situatie cu care nu e obisnuit are emotii foarte puternice, nu doar de bataie, cum si un baiat care nu a iesit in viata lui cu o fata, cand va iesi prima oara se va caca pe el de frica. Asta cu apuca-te de un sport de contact te va ajuta sa stii sa te bati, dar nu iti va elimina emotiile, ti-am zis, emotiile le vei elimina cand vei trece prin multe scandaluri si te vei obisnui cu ele, altfel nu ai cum, sau daca vrei du-te beat la scandal, dar nu e bine, ca atunci vei pica dintr-o palma.

| alextati a răspuns:

Si eu am aceeasi problema, asta-vara am luat bataie de la unu de 12 ani eu avand 14, eu m-am dus la el, i am tras o palma si aveam foarte multa adrenalina si nu mai stiam nimic ce sa fac

| RazvanC28 explică (pentru alextati):

Avem o problema grava...