| DaReZon a întrebat:

Deci am 15 ani si vreau sa ma apuc de ridicat greutati dar tot aud ca nu vei mai creste daca ridici de pe acuma...Niciodata nu am fost lamurit cu asta. Flotarile si abdomenele te vor opri din crestere la fel?

7 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Exercitiile ce exercita presiune asupra coloanei au legatura cu inaltimea si cresterea in inaltime. nu stiu sa iti explic exact toata filozofia, dar presiune mare pe vertebre => vertebrele nu mai cresc => ramai mic. ma refer la exercitii gen genoflexiuni cu bara in spate, indreptari cu bara si tot ce tine de pozitia verticala a corpului si greutati mari (daca faci biceps cu 10 kg nu are a face, dar genoflexiuni cu 70 kg e alta poveste). niciun exercitiu cu propria greutate nu dauneaza in niciun fel daca este facut corect.

| MarianWLF a răspuns:

Iti spun eu ce este.
Nu ramai mic daca excluzi un tip de exercitii din antrenament.Deci nu trebuie sa ridici pe spate d exemplu sa iei gantera o pui dupa gat si faci genoflexiuni asa coloana e apasata si nu mai creste. Asta e toata faza in rest poti sa faci orice biceps, triceps, deltoid, gambe, abdomen ma rog ai inteles tuwinking

Răspuns utilizator avertizat
| dukuletzu a răspuns:

Poti face abdomene, flotari, genuflexiuni; dar cea ce nu trebuie sa faci e sa nu faci muschi la pulpe si sa nu fortezi coloana.

| Cosmin86 a răspuns (pentru dukuletzu):

Sa nu faci muschi la pulpe? pai cu genuflexiuni UNDE crezi ca pui muschi? laughing

| Tiffany7777 a răspuns:

Nu chiar dar iti intaresc musculatura si de asta vei ramane mai mic

| JohnnyBi a răspuns (pentru Tiffany7777):

Esti pe langa. abtine-te