Nu,eu cred ca la alergat sunt pers de culoare nr1, alegerea e vitala pentru ei,cât despre rezidenta la fel, omul poate alerga mult, nu are blana și transpira bine, cât despre efortul fizic contează genetica, un cimpanzeu are forță de 3 ori mai mare decât maximul uman,plus gândește-te ca sângele asta trebuie sa parcurgă drum mai lung la cei înalți, au problema cu coloana și cu genunchi, sunt genezei care ne vor face supra oameni, totul e genetica sunt coduri, programe, aici intervine știința
Prostii! Am 1.87 si niciodata nu am avut vreo urma de rezistenta superioara celor mai scunzi. Inclusiv atunci cand faceam sport de performanta. Un avantaj minor la sarituri, sprinturi si alergare pe distanta medie datorita alonjei, atit.
Rezistența nu ține de înălțime ci de antrenament. Cei mai înalți au însă un avantaj pentru că au picioarele mai lungi, la alergarede exemplu, și pot face pași mai mari. Reiese deci, că pot alerga mai mult folosind aceeași energie ca și un individ mai scund și pot alerga pe o distanță mai lungă.
Nu este adevarat. Totul depinde de organismul fiecaruia.
Indiferent de inaltime.
Nu, rezistenta o ai prin antrenament si stil sanatos de viata. Am vazut fotbalisti de 1.65 care alergau si in minutul 90 ca in primul minut dar si lungani de 2 metri care dupa minutul 50 nu mai puteau.