| Kenz0r002 a întrebat:

Salut!
Este bun programul acesta?

Luni: Umeri + spate
Marți: Biceps + triceps
Miercuri: Abdomen și antrenament la sac
Joi: Piept
Restul zilelor: Pauză și cardio

Țin să menționez că am 14 ani, merg la sală de 1 an, am 3 mese pe zi bogate în proteine și iau vitamine. Mulțumesc!

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sala si lucrul cu greutatile este interzisa copilasilor, pana la 20 de ani, fiindca le inhiba hormonii de crestere!

| Kenz0r002 explică (pentru Violleta2022):

A ok, și vrei sa îmi spui că Arnold Schwarzenegger a început culturismul la de 14 ani și a crescut prin rugaciune la 1, 88.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Kenz0r002):

Prostiile din copilarie te vor afecta toata viata maia les cand ai parinti indolenti care nu le pasa sa te educe si supravegheze asa cum ar fi normal.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Lasa sala, ca esti inca in crestere. Tu acum iti directionezi GH (hormonii de crestere) spre muschi, in loc sa-i lasi sa te ajute cu cresterea in inaltime (si lungime).
Apuca-te de un sport care sa te ajute sa te dezvolti armonios: inot, atletism, baschet etc Chiar si un sport de autoaparare.

| ReddY25 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ce zici de fotbal?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru ReddY25):

Daca il tin picioarele laughing)

| siriusblack98 a răspuns:

In primul rand o sa te rog sa ignori restul comentariilor de la oameni care n-au nici o treaba cu sportul si vorbesc din auzite niste baliverne cum ca sala iti opreste cresterea si alt bullshit de genul. Eu doua intrebari am pentru programul tau de antrenament + un sfat:
1. Ce rezultate doresti sa obtii? (masa musculara; definire; bulk; anduranta) Care din ele?
2. Unde este antrenamentul de picioare? Ca nu il vad.
Acum sfatul:
Lasa miercuri ca pauza, ai nevoie de minim o zi de recuperare dupa 2 zile in care ai rupt fibrele musculare la 4 grupe de muschi.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Tot vad raspunsuri cum ca "greutatile iti afecteaza cresterea" Este adevarat, dar nu in totalitate.
Problema nu este faptul ca lucrezi cu greutati, ci antrenamentele zilnice, unde lucrezi grupe de muschi apropiate, iar acestea intr-adevar iti pot afecta cresterea.
Incearca sa faci antrenamente de upper si low, lucreaza cu greutati medii si fa exercitii aerobice.La vârsta de 14 ani toti vreti sa fiti ca Arnold, dar anumite lucruri nu sunt adevarate

| DenDenX a răspuns:

Salut
Când aveam vârsta ta..credeam că dacă faci sala de mic nu vei mai creste..nu pot să-ți spun 100% daca afectează dar ce pot să-ți spun e că te va afecta daca nue execuți corect.

In rest nu am avut treabă..in prezent la vârsta adultă am 185+