| paul9391 a întrebat:

fac sala acasa de 2 luni cu gantere si haltera, greutati 70 KG total.

urmez programul urmator :

1. spate biceps
2. pectorali, triceps
3. umeri, trapez
4. picioare, abdomen

In ultima vreme nu mai simt obosit bicepsul ca inainte am impresia ca il fac degeaba. Este ok programul pe care il urmez sau trebuie modificat?

9 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Cand zici fac sala inseamna ca mergi la o sala de fitness! Sala -> Sala de fitness!

Daca faci acasa zici ca faci fitness acasa!

Nu are importanta totalul greutatilor, era mult mai folositor daca spuneai cat au ganterele si cat are haltera separat! De asemenea cate repetari poti face maximum cu ele pe fiecare exercitiu de baza! ca sa determinam nivelul tau!

Parerea mea este ca daca lucrezi acasa nu are rost sa faci astfel de programe "split", pe zile. Este mai eficient in cazul tau un full-body workout! Toate grupele in aceeasi zi! sau impartit, o zi toti muschii din partea de sus, o zi de picioare! Si sa lucrezi o zi da una nu!

| paul9391 explică (pentru Nickname1890):

Cand fac cu ganterele biceps incep in felul urmator 4 seri 12 repetari cu 12 kg, dupa le schimb si fac cu 17 kg 4 seri 6/8 repetari. La haltera fac cu 30 kg plus bara 9 kg la haltera fac cam cate pot.

| Nickname1890 a răspuns (pentru paul9391):

Parerea mea este ca greutatea este prea mica pentru piept, poti la fel de bine sa faci flotari, rezultatul ar fi acelasi! Depinde care este obiectivul tau, ce urmaresti! Daca vrei doar sa te mentii in forma este ok!

| paul9391 explică (pentru Nickname1890):

Ce am spus mai sus este vorba de biceps nu piept, le piept fac cu 50 kg.

| Nickname1890 a răspuns (pentru paul9391):

Da este ok pentru biceps!

| Senzaționalul a răspuns:

Este ok programul, dar se poate mai bine.Eu am ales sa lucrez grupe de muschi cat mai apropiate.
Programul meu:
Luni: Brate (Biceps+Triceps+Antebrat)
Miercuri: Spate+ Trapez
Vineri: Picioare+Piept
Abdomen faceam in fiecare zii cate putin.Deoarece lucram destul de mult in fiecare zii, am ales sa am o zi de sala si una de pauza.
Un Paste Fericit!

| Dkgray a răspuns (pentru Senzaționalul):

Abdomenul se lucreaza o data, maxim de doua ori pe saptamana, exact ca celelalte grupe, folosind greutati la exercitiile care permit acest lucru.

Picioarele si pieptul sunt doua grupe mari, necesita mult volum de lucru fata de brate care sunt grupe mici, deci pe langa faptul ca ai un dezechilibru intre zilele de antrenament, cel mai probabil nu lucrezi la capacitate maxima grupele de vineri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Senzaționalul):

Picioare + piept in aceeasi zi? Apuca-te de sah

| Hades98 a răspuns (pentru Senzaționalul):

Deci faci Piept si picioare in aceias zi? rolling on the floor)
Cum a zis si cosmin apucate de sah laughing