| Anonim420420 a întrebat:

Salut, fac sala de 3 luni si am luat 5kg, am 1.80 si 63 kg. Pentru acele kilograme pot spune ca am mancat foarte multe prostii, adica mananc orice, nu tin cont, decat sa fie mai multe calorii, am crescut si in forta la sala, este corect ce fac? Vreau sa ajung la 75kg, este corect ce fac? Adica o sa se mai vada muschi daca fac sala si mananc prostii? Sau doar o sa fiu gras?

16 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Când spui "prostii" te referi la snaksuri, pâine albă, fast food. Proteina acestora este goală, și nu oferă puterea calorică, energia de care avem nevoie; acestea nu oferă senzația de sațietate. Tu deci trebuie să consumi alimente care îți oferă senzația de sațietate, și deci proteine. Astfel de alimente sunt sănătoase și pentru cei care merg la sală, și pentru cei care nu merg.
De asemenea trebuiesc consumate fructe și legume zilnic, pentru că numai din acestea oferim organismului vitamine și minerale. Nu o să găsești vitamine in cipsuri, pâine albă sau sucuri carbogazoase. Trebuie deci să mănânci sănătos. Iar cei care merg la sală trebuie să mănânce mai mult față de cei care nu merg; ba încă trebuie să ia suplimente nutritive -adica proteină brută- pentru că energia de care ei au nevoie nu le este suficientă din proteinele meselor obișnuite din cursul zilei.
Adică cei care merg la sală trebuie să mănânce cam un berbec întreg in fiecare zi. Și pentru că acesta nu are unde să intre, proteinele necesare se iau concentrat sub forma de praf care este dizolvat în apă.
Nu este sănătos nici așa.
Proteinele "goale" din ceea ce numim "prostii" fac rău organismului.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonimg):

Unde ai auzit tu notiunea de proteina goala? Poate calorii goale. Plus, cei care merg la sala nu sunt obligati sa ia suplimente, se pot descurca foarte bine si fara. Daca n-ai facut sport in viata ta si ai informatii doar din auzite, mai bine te abtii de la sfaturi.

| anonimg a răspuns (pentru AnastasiaK):

Da, așa este - calorii goale și nu proteine goale. ^_^

| Sn4k3 a răspuns:

Daca a trebuit sa pui intrebarea asta, e clar. Logic ca trebuie sa mananci proteine, carbohidrati (complecsi) pentru masa musculara si energie. Daca mananci ''prostii'', nici nu o sa se mai vada muschii si nici nu o sa mai pui muschi, eventual o sa pui putini intr-un timp foarte lung. Daca ar fi asa usor, oricine ar avea muschi.

| GdX a răspuns:

NU, nu este bine ce faci. Cand faci sport se recomanda o dieta echilibrata bogata in vitamine si proteine. Tu iti bati joc de corpul tau. Cand te vei lasa de sala vei continua sa mananci pentru ca obisnuiesti organismul sa ii dai prostii si te vei lua in greutate MULT mai mult.

| AnastasiaK a răspuns (pentru GdX):

Oricum daca se lasa de sport va trebui sa manance mai putin INDIFERENT ce mananca.

| GdX a răspuns (pentru AnastasiaK):

Corect, dar e greu daca nu ai vointa.

| gheorghe699 a răspuns:

Este bine ca faci sala, dar nu manca in exces, de ce sa pui pe tine, este bine cum esti ai 1.80/63 kg, te invidiez, esti ok ..nu manca prostii, nu incerca sa te ingrasi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru gheorghe699):

Cand faci sala cam trebuie sa mananci in exces, pentru masa musculara... bine, nu prostii, ci alimente bogate in proteine, carbohidrati complecsi, grasimi sanatoase, etc.

| gheorghe699 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da,ai dreptate, acum depinde si ce urmaresti, eu fac sa ma mentin in forma si ...merg la sala doar iarna.din octombrie (spre sfarsit)pana in mai, dar atunci respect si programul de sala si masa ..nu in exces

| Cosmin86 a răspuns (pentru gheorghe699):

De ce nu mergi tot anul? Eu acum am fost 2 saptamani in concediu in Italia si nu am fost la sala... si mi s-a parut mult sa stau 2 sapt fara sala laughing

| gheorghe699 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da,ai dreptate.dar vara sunt ocupat am o cabana la munte si.fac miscare acolo.

| Cosmin86 a răspuns (pentru gheorghe699):

Deci tot faci ceva, e bine. Gaseste o bara de tractiuni si fa muscle up, cel putin 5 tipuri de tractiuni, dips (flotari la bara cu tot corpul in aer) + alte exercitii. SI compensezi foarte bine lipsa salii.

| gheorghe699 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu prea fac,am bara fixa (batatorul de covoare)niste gantere, dar nu fac, spuneam ca fac miscare la cabana, merg cu bicicleta pe drumul forestier, urc p munte, alerg.dar nu se compara cu salan..la sala faceam zilnic cardio; 10-15 min bicicleta, 10-15 min eliptic, 10 min stepher, 20 30 min banda, asta zilnic, dupa care imi faceam exercitiile pentru grupa de mushi pe care o lucram in ziua respectiva, inca aprox o ora, singura zi in care faceam cardio mai putin era ziua in care lucram picioarele (partea inferioara)

| Cosmin86 a răspuns (pentru gheorghe699):

Faci mult cardio.

| gheorghe699 a răspuns (pentru Cosmin86):

Fac Cosmin ..pt ca sunt putin gras, am 1. 80inaltime si 88kg acum, cand merg la sala dupa 4-5 luni reusesc sa ajung la 84 kg, am avut si 82 kg, deci ma lupt cu kg in plus ..stiu tu te lupti in sens invers, la mine este si varsta.