Salut am 14 ani fără 5 zile, 1, 72 înălțime și 60+ kg aș putea să mă apuc de sală ținând cont că am sistem digestiv de ectomorph și fizic de mezomorph mulțumesc anticipat.
Depinde si de organismul tau. daca ai o constitutie atletica. spre exemplu zici ca ai 1, 82.ar trebui sa ai in jur de 73-78 de kilograme. daca ai aceasta inaltime si greutate este ideal sa te apuci de pe acum de sala... daca mai ai de pus kilograme cred ca stii ce e de facut...la cura
In principiu cam de pe la varsta de 14-15 ani daca ai aceste 2 calitati: inaltime/greutate
Incearca sa ajungi la 70 macar.pentru ca dupa ce te vei apuca de sala apetitul iti va creste oricum.dar inainte de a pune mana pe greutati pune mana si papa :)
Stafide multe,banane,mango,paine,paste, piept de pui, lactate si bineinteles dulciuri :)
Multe calorii si ai sa fii surprins ce repede se pun kilogramele
http://calorii.oneden.com/
PS: Eu faceam de 3 ori pe saptamana sala, dupa fiecare sedinta imi faceam acasa o omleta din albusuri de la 10 oua(bogat in calorii si proteine)
Pt alte lamuriri contacteaza-ma!
Imi poti spune te rog cum sa pun niste kg pe mine? ca am vazut ca te pricepi.Am 16 ani 188 cm si 60kg si fac acasa cu greutati de 3 ori pe saptamana.Multumesc anticipat
Pai uite ce i-am zis lui adrian.scrie in commentul meu ce recomand sa mananci pentru a te ingrasa.si este si un link spre un tabel unde ai aproape toate alimentele(cu detalii.calorii,proteine,lipide etc)foloseste-te de el.ce are multe calorii si proteine iti recomand.
Lasa greutatile.cea mai buna greutate pana sa te apuci de sala este cea a corpului tau... flotari cu bratele pe langa corp(lucreaza tricepsii si pieptul)cu bratele deschise(lucreaza bicepsii si pieptul). abdomene(cauta pe net video-ul "8 minute abs" - e cel mai bun program pentru abdomen).genoflexiuni...greutatile sunt bune pentru umeri(sunt o multime de exercitii pentru umeri, cauta pe goagal)
PS: 1.Eu iti recomand o zi da una nu...si nu de 3 ori pe sapt.pana intri intr-un ritm. dupa poti sa o lasi mai moale...
2. Daca nu poti face flotari normal.fa-le in genunchi(pozitia e de scorpion)sunt mai usoare
Pt alte lamuriri sunt aici
Buna! Cel mai bine, si cel mai indicat ar fi, ca dupa 18 ani, pentru pana atunci corpu tau este in crestere, daca o faci inaintesar utea sa ramai asa cum esti inainte de a incepe, pentru ca o data cu inceperea mersului la sala nu te mai dezvolti.
mihai4000 întreabă: