Daca vrei sa slabesti nu lucra pe grupe, fa full body si la sfarsitul fiecarui antrenament baga si banda 30 de minute.
Mergi de 3-4 ori pe saptamana si stai in deficit caloric, mie imi suna ok ce mananci tu, acu nu stiu, mai bine intrebi un nutritionist sa-ti faca un plan de mese, pentru ca trebuie sa consumi si carne.
Nu faci bine deloc, cauta pe net calorie calculator, pune-ti datele si rata de activitate si o sa-ti dea caloriile necesare pentru o zi pentru a te mentine. Mananca din numarul ala cu 1000 de calorii mai putin pe zi (maxim cu 1100 de calorii mai putin) si in fiecare saptamana pune-ti datele noi (cate kg ai la momentul acela) si tot asa din nr ala ia 1000 de calorii.
Pe langa deficitul caloric, proteina e cea mai importanta. Trebuie sa mananci 2 grame de proteine pe kg/corp. Spre exemplu, daca ai 80 kg, trebuie sa mananci minim 160 g proteina, si cam maxim 180, ca sa nu neglijezi si ceilalti macronutrienti.
La sala iti trebuie cam 10-15 serii de lucru pe grupa musculara pe saptamana (depinde daca e grupa mare sau mica), serii pe care trebuie sa le faci intens (macar jumatate pana la epuizare). Sa nu uiti si de seriile de incalzire, inainte de cele de lucru, care sa fie cam cu jumatate din greutatea cu care faci la seriile de lucru.
Banda nu e necesara neaparat, daca chiar vrei puneti-o la inclinatie maxima, arzi mai mult decat daca alergi.
Stiu ca par multe chestii, da daca esti ambitios reusesti. Si eu am fost in situatia ta, trebuie doar sa ai rabdare si sa fii disciplinat. Daca grabesti procesu o sa ajungi sa ai pielea lasata si o sa arzi masa musculara, nu grasime (neaparat proteina!). Daca te iei dupa ce am zis mai sus, o sa slabesti cam un kg pe saptamana. Si clar opreste-te din ce faci, iti freci metabolismu si arzi masa musculara. Spor!
Ionutpfyh353 întreabă: