anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am apucat recent de sala si as vrea sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari. legate de proteinele astea

1. E ok daca le iau la 15 ani?
2. Am citit undeva ca sunt necesare 2g de proteina / kg de greutate a corpului. E ceva gresit daca iei mai mult (din mancare)?
3. Daca totusi sunt bune la 15 ani, care sunt cele mai bune pentru cresterea masei musculare?

Mersi anticipat

6 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Diavolcada iti da unele imformatii partial gresite. E bine sa iei suplimente deoarece te ajuta mai mult, nu e bine sa iei steroizi de la varsta tavdeoarece ti-ar stopa cresterea si alte lucruri, deci deocamdata tu trebuie sa iei suplimente gen gainere, creatina. Important e si antrenamentul pe care il faci sa fie unul corect si sa mergi minim 4 zile pe saptamana la sala. Ultima data cand ai facut sala cat timp ai facut?

| laptegros71 a răspuns (pentru RobertMoon):

Am facut 1 luna prin decembrie, dar au intervenit cateva lucruri si m-am reapucat acum. Fac pauza decat marti si vineri, in rest merg in fiecare zi la sala. La steroizi nici nu ma gandeam, o sa-l intreb si pe antrenorul de la sala daca ar fi ok sa iau pentru cresterea masei. Mersi de raspunsuri.

| SiLaS a răspuns:

In primul rand suplimentele nu sunt recomandate minorilor, nu ca ar afecta cu ceva rau doar nu sunt recomandate.Nu ai cum la 15 ani sa iei proteinele necesare doar din alimentatie, este foarte greu.

| Vladut650 a răspuns:

Poti pune un link cu proteinele pe care le iei? Sa nu te iei dupa copiii care au scris mai jos, isi dadeau si ei cu parerea.

In primul rand trebuie sa ai o alimentatie buna, 4-5 mese pe zi dar mese, nu gustari.

In al doilea rand Alimentatia e pe primul loc, odihna pe 2 antrenamentul pe 3 si suplimentele pe 4.

Nu e problema daca iei proteine, depinde ce proteine. Pune un link cu proteinele pe care le iei.

| Darius2019 a răspuns:

Pai eu zic ca depinde de inaltime, faza e ca sa nu ramai mic de ai peste 1, 85 inaltime as zice ca e ok, si faza cu 2g pe kg de greutate a corpului laughing zau ia creatina monohidrata... la a mea vine 5 g inainte de antrenament 5 imediat dupa, si de vrei seara inainte de a dormi, in oricecaz fa macar 1 luna sa treci de febra musculara Bafta!

| Mishuescu a răspuns:

Ar fi cel mai bine sa discuti cu un antrenor de la vreo sala si chiar cu un nutritionist. Mai bine intrebi inainte decat sa suporti consecinte dupawinking