| Killer1235 a întrebat:

Salut, m-am decis sa fac sala insa salile fiind inchise nu am alta optiune decat sa fac acasa. Tin sa mentionez ca am 1.78 si 70 de kg. Ce sfaturi mi-ati putea da fiind incepator? Ma refer la alimentatie in general.

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur sunt salile inchise? La mine de exemplu nu-s. Stai in zona carantinata?
Scopul tau e sa iti mentii greutatea asta dar usor usor sa scazi nivelul de grasime si sa compensezi cu masa musculara. Mananca cam la mentinere, cat mai sanatos si suficiente proteine si baga flotari si genoflexiuni cat mai multe.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Păi da, alimentația este și cea mai importantă.
La 1.78m să ai 70kg este... BINE. De fapt cam orice sportiv bărbat care arată bine are așa (între -10 și -5 din cm).
Presupunând că nu ai făcut prea mult sport până acum și că BF% este măricel dar trebuie să rămâi în marja asta de greutate înseamnă să slăbești din grăsime și nu din mușchi(ba din contră, să pui). Ai două variante.
Fie ții cea mai bună dietă în direcția asta: ketogenică, iar pentru asta va trebui totuși să consulți un nutriționist bun.
Sau
Îți faci niște meniuri mai sărace în grăsimi(oricum elimini complet prăjelile, nu are rost să faci colesterol acum), cu proteine(carne albă/ouă/lactate-din lapte se și asimilează repede proteinele deci gândește-te și la smoothie-uri), carbohidrați(ovăz, cartof dulce...) și legume(preferabil verzi).
Nu fă prostia să mănânci mult odată, corpul poate asimila cât poate el nu cât îți încape în stomac, iar restul aruncă și bagă la rezerve(grăsime). După ce ți-ai făcut meniurile împarte-le în 6 mese plus 2-3 fructe pe zi și ești boier(adică renunți și la dulciuri, evident).

Repet, nu mănânci mult odată!

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

"din lapte se și asimilează repede proteinele" zise el

Bine ca laptele nu are decat 80% cazeina aka proteina cu absorbtie LENTĂ. Tu ai vreun raspuns in care sa nu spui câte o prostie?

| h379m3973423 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Mhm, și asta după ce studii? Ale suplimentelor proteice?
Ca proteină poate că se asimilează mai lent, dar ca aliment și întreg proces de digestie, asimilație laptele este top.
Caută și vezi în cât timp este digerată carnea și în cât timp laptele. Vezi apoi în cât timp sunt asimilate proteinele din ele unde și când, iar apoi vino de-mi răspunde.

Apropo, ce înseamnă "absorbție lentă". Explică procesul, te rog. happy

Dragule, dacă tu nu știi să cauți sau nu înțelegi niște termeni de bază, nu pot să fac eu "temele" pentru tine big grin Eu mi-am făcut treaba și am tot căutat peste 10 ani ce am avut nevoie și încă mai caut când nu știu ceva. Ai putea încerca să faci și tu la fel în loc să te dai deștept.

P.S. Îți dau și un mic hint: nu fi prost să te uiți la timpul total de digestie al alimentelor că în intestinul gros unele stau o grămadă, dar e irelevant că acolo e deja altă poveste, absorbția relevantă (vreo 90% dacă nu mai mai mult) se termină cu intestinul subțire.

Hm, nu mi-ai răspuns la întrebare și nici procesul nu mi l-ai explicat. După cum mă așteptam...

Încă o chestie, în loc de "Bine ca laptele nu are decat 80% cazeina aka proteina cu absorbtie LENTĂ. Tu ai vreun raspuns in care sa nu spui câte o prostie?" scriai "Laptele are 80% cazeină, deci proteină cu absorbție lentă, ai greșit când ai spus că proteinele din lapte se asimilează repede pentru că...(explica-i procesul în comparație cu alt aliment)" nu era mai bine? Dacă femeile au ajuns așa... ce speranțe să mai am de la bărbați rolling eyes
Repet, am spus de asimilație în raport cu alimentul nu cu suplimentul.
Și încă o chestie, vedeți și câtă proteină poate asimila corpul într-o oră voi ăștia care băgați câte 25-50-75g odată de proteine cu absorbție rapidă de le recomandați și începătorilor(am văzut la sală).
Vorbește cu medici adevărați, cu diplome pe merit și pasiune, nu cu antrenori care citesc din broșuri.

Nu, nu era mai bine că nu are nimeni TIMPUL necesar să-ți explice ție tot ce ar trebui sa știi cap-coadă (Și ca să ce? Din partea mea poți să te crezi deștept în continuare, scopul nu era sa-ti demonstrez contrariul, ci să-l fac pe cel care a pus întrebarea să se documenteze în loc sa ia ca atare răspunsul tău). Mai ales când îmi vii cu întrebări stupide gen 'ce e absorbția lentă, explică procesul', CE vrei să-ți spun eu ție? Păi la cum ai pus întrebarea, ar trebui eventual să încep de la celulă, țesut, organ (că dacă pui întrebări de bază, automat presupun că ți-e necunoscută și baza bazei) ca să pot să ajung la sistem digestiv, digestie, enzime, scindare, asimilare, insorbție, exorbție, transport activ, etc ca să-ți explic ție absorbția. Și apoi să mai continui și cu chimie, să explic cum acționează pepsina, secretina, pancreozimina, etc + o discuție despre pH, să-ți și explic cum coaguleaza cazeina în mediu acid și așa mai departe. Toate astea se învață în câteva zeci de pagini. Poate dacă le parcurgeai vreodată, nu te mai mirai că nu am stat să-ți scriu ție explicațiile astea aici.

"Și încă o chestie, vedeți și câtă proteină poate asimila corpul într-o oră voi ăștia care băgați câte 25-50-75g odată de proteine cu absorbție rapidă de le recomandați și începătorilor(am văzut la sală).
Vorbește cu medici adevărați, cu diplome pe merit și pasiune, nu cu antrenori care citesc din broșuri."

Mai bine te apuci de citit în loc să faci prezumții tâmpite. În primul rând că nu folosesc suplimente (nici nu recomand de altfel) și foarte rar am folosit, deci ce să vezi, despre alimente vorbesc. În al doilea rând, mulțumesc de recomandare, dar deja vorbesc, aproape zilnic, cu medici adevărați din moment ce am astfel de prieteni, iar datorită lor am și parcurs ce mă interesa din cursurile predate la medicină, dar în fine... aștept acum o remarcă d-aia inteligentă gen "e clar că prietenii tăi au făcut medicina degeaba" sau "degeaba ai parcurs dacă n-ai înțeles nimic" laughing

'"e clar că prietenii tăi au făcut medicina degeaba" sau "degeaba ai parcurs dacă n-ai înțeles nimic"' Nu fac astfel de remarci, dacă consideri că ai medici buni cu care să vorbești, foarte bine.

Nimic relevant, după cum mă așteptam.
Deci vorbeai de alimente și-mi spuneai că LAPTELE este printre alimentele cu cea mai mică eficiență după sport?! Vai... lasă-mă.

| Cosmin86 a răspuns (pentru h379m3973423):

Pai chiar este, mai documenteaza-te, laptele e o sursa proasta de proteine si de calciu (datorita raportului prost calciu-magneziu, nu se asimileaza).

Si sincer, laptele are 3% proteina VS un piept de pui care are 20%... si nu uita de cazeina, absorbtie lenta.

| Mihaita2002 a răspuns (pentru Cosmin86):

Stai jos, nota 4!
Daca pentru tine laptele este o sursa proasta de proteine...
Nici nu vreau sa ma gandesc ce cunoștințe ai despre alimentatie...
Ia si mai invata!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihaita2002):

Invat de aproape 14 ani + am participari la concursuri.
Ia si citeste: https://shopbuilder.ro/alimente-cu-un-continut-ridicat-de-proteine-a3711 (citez: "nici laptele nu este o sursă bună de proteine").

Mai poti cauta pe site-urile de culturism. are 3%, are o proteina cu abosrbtie lenta, are un raport magzneiu-calciu groaznic (deci NU se asimileaza calciul si altele).

Tu esti tipul ala care intreba daca poate sa faca un "corp frumos" prin niste amarate de flotari? laughing))

Se numesc calesthenics.
Intrebarea e la misto.

Este un studiu realizat de universitatea Harvard, cu cele mai bune surse de proteine in care este incul si laptele.
Nu este cea mai buna sursa, dar este una destul de buna!
Te salut!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihaita2002):

Un link unde pot citi si eu mai multe despre studiul respectiv?

| h379m3973423 a răspuns:

Pentru sport ia-ți un set de două gantere de 10-20kg reglabile, un set de benzi elastice și lucrezi acasă ceee mușchiuleț vrei tu, faci și gât dacă vrei.
Nu te gândi că dai 3-400 de lei pe ele și e mult... că dacă dădeai la sală tot acolo ajungeai în 2-3 luni.